Ukusna i hrskava piletina sa susamom: Gotova za manje od pola sata!
Ovako spremljena piletina postat će vam omiljeni obrok.
Potrebni sastojci:
pileći file - 600 g
so
jaja - 2 kopmada
prezle
biber
susam
kukuruzno brašno
ulje - ili maslinovo ulje
Način pripreme: File se opere i osuši. Isiječe se na žilijen. Posoli se i pospe sa malo mljeveng bibera.
Ostavljamo meso da odstoji oko 15-20 minuta. U posudi pomiješate 5-6 supenih kašika prezli, isto toliko susama i još toliko kukuruznog brašna.
Možete koristit kukuruzni griz. Dva jaja se umute. Stavite papir za pečenje u pleh. Prethodno ugrijte rernu na 220 stepeni.
Potopite meso prvo u jaja, nakon toga u smjesu za pohovanje. Ispohujte dobro sa obje strane i poredajte, sa malim rastojanjem. Svaki komad pospite sa malo ulja ili maslinovog ulja.
(Novi.ba/ bonapeti.rs)