OŽENIO SE BIL LADENOV SIN: Nećete vjerovati koga je izabrao za ženu

Svijet
OŽENIO SE BIL LADENOV SIN: Nećete vjerovati koga je izabrao za ženu
.

Hamza bin Laden, sin bivšeg vođe Al Qaide Osame bin Ladena, vjenčao se kćerkom Mohammeda Atta, glavnog otmičara aviona tokom terorističkog napada 11. sseptembra.

Ovu informaciju listu The Guardian potvrdila su Osamina polubraća Ahmad i Hassan al-Attas. Rekli su također kako vjeruju da je Hamza dobio višu poziciju unutar Al Qaide te da priželjkuje osvetu za smrt svog oca koji je upucan tijekom vojne akcije u Pakistanu.

si1

Hamza postao zamjenik vođe Al Qaide

Hamza bin Laden je sin jedne od tri preživjele supruge Osame bin Ladena, Khairiah Sabare, koja je živjela sa suprugom u Abbottabadu, pokraj pakistanske vojne baze gdje je ubijen.

Hamza je postao zamjenik trenutnog vođe grupe Aymana al-Zawahirija.

Porodica ne zna gdje se Hamza nalazi

“Čuli smo da se oženio kćerkom Mohammeda Atta,” rekao je Ahmad al-Attas dodajući kako nisu sigurni gdje se nalazi, ali da bi mogao biti u Afganistanu.

si

Zapadne obavještajne agencije u protekle dvije godine usmjerile su svoju pažnju na Hamzu bin Ladena jer vjeruju kako je on taj koji bi najvjerojatnije mogao potaknuti svoje sljedbenike na akciju.

sin3

Njegovo vjenčanje za Attinu kćer pokazuje kako se organizacija još uvijek čvrsto okuplja oko naslijeđa bin Ladena.

Drugi bin Ladenov sin Khalid ubijen je u vojnoj akciji u Abbottabadu, dok je treći Saad ubijen u napadu dronom 2009. godine u Afganistanu. U pismima koja je navodno napisao Osama bin Laden sugerira se kako je spremao Hamzu da ga zamijeni, dijelom kako bi osvetio Saadovu smrt.

Bin Ladenove supruge i sinovi su u Saudijskoj Arabiji

sin4

Preživjele bin Ladenove supruge i sinovi vratili su se u Saudijsku Arabiju gdje ih je primio bivši princ Mohammed bin Nayef. Ostali su u bliskom kontaktu s bin Ladenovom majkom Alijom Ghanem, koja to potvrdila u intervjuu za The Guardian.

“Kad smo pomislili da je sve to iza nas, došao je Hamza s pričama kako će osvetiti oca. Ne želim ponovo prolaziti kroz to”, izjavio je Hassan al-Attas dodajući kako bi da ima priliku Hamzi rekao da dva puta promisli što radi te da ne ide očevim stopama. 

sin5

Obitelj tvrdi kako nije imala kontakte s Osamom bin Ladenom od 1999. godine te da od Hamze nisu primili nikakve poruke.

S obzirom na njegov navodni status unutar al-Quaide, američka vlada ga je posebno označila kao globalnog terorista u 2017. godini što znači da bi mu imovina mogla biti blokirana, a bilo tko je s njim u kontaktu biti uhićen.
 

Ne propustite