Bebe rođene u augustu su posebne: Evo i zašto

Mame i bebe
Bebe rođene u augustu su posebne: Evo i zašto
.

Da li ste znali da su bebe rođene u augustu jedinstvene iz nekoliko razloga.

1. Bit će velike pri porođaju

1

Statistički gledano, bebe rođene ljeti imaju veću porođajnu težinu od onih koje se rađaju tijekom ostalih godišnjih doba. Veća porođajna težina kratkoročno i dugoročno se povezuje s dobrim zdravljem djeteta.

2. Bit će visoke u odrasloj dobi

b2

Istraživanje je pokazalo da su ljetne bebe više u odrasloj dobi. Znanstvenici to povezuju s činjenicom da su trudnice ljeti više izložene suncu pa i bebe dobivaju više vitamina D.

3. Manja je vjerovatnost da će imati bipolarni poremećaj

b3z

Djeca i odrasli rođeni u kolovozu i rujnu rijetko imaju bipolarni poremećaj, pokazalo je istraživanje objavljeno 2012. u časopisu PLOS One. Znanstvenici nagađaju kako bi i to mogla biti posljedica veće količine vitamina D u trudnoći, ali još uvijek ne mogu sa sigurnošću reći zbog čega bebe rođene u kolovozu i rujnu u malom postotku kasnije boluju od ove bolesti.

4. Sretne su

beb

Istraživanje iz 2005. kaže kako se ljudi rođeni između ožujka i kolovoza smatraju sretnijima od onih rođenih između rujna i veljače. Samo 44,9 posto rođenih u jesen ili zimu kaže da je sretno, dok 47,9 posto proljetnih i ljetnih beba smatra da je sreća na njihovoj strani.

5. Pozitivnije su

b4

Bebe rođene u proljetnim i ljetnim mjesecima, u skladu s vremenskim prilikama, često imaju toplu narav i pozitivan stav.

Ne propustite