DA LI JE OVO MOGUĆE: Mourinhu se svađa sa upravom obija o glavu, United već spremio zamjenu!

Fudbal
DA LI JE OVO MOGUĆE: Mourinhu se svađa sa upravom obija o glavu, United već spremio zamjenu!
.

Jose Mourinho gnijevan je na upravu kluba kojeg vodi, jer mu nisu obezbjedili adekvatna pojačanja za sezonu, a transfer rok se približava kraju. Pisali smo, igrači su zabrinuti, klub nije sretan zbog istupa u javnosti trenera, kritika na račun turneje, ali i prelaznog roka. Pominjali smo, sve neodovoljivo podsjeća na 2015. kada se posle titule sa Chelseajem, Mourinhov tim raspao, Portugalac dobio otkaz i privremenu zamjenu.

jose

Prošle sezone nije bilo rezultata, kako sada stvari izgledaju, ni ovaj United bez značajnijih pojačanja nema šta da traži u Premierligi, pa mediji spekulišu da će Mourinho tokom sezone, ako kola krenu nizbrdo brzo dobiti otkaz, iako ima ugovor do kraja 2019. godine. Jasno, odmah je stigla i informacija da će United učiniti sve da privoli Zidana, ali da on želi da odmori sezonu i da ima neku vrstu dogovora sa Juventusom da narednog ljeta naslijedi Maksa Allegrija na klupi. To bi možda značilo da je Italijan slobodan i da bi mogao da dođe na "Old Trafford".

allegri

Taj scenario bi posebno pogodio Mourinho, s obzirom da ga je Alegri jednom nazvao "Seljačinom koja misli da je dovoljno da se lijepo obuče i ide okolo i vrijeđa ljude bez ikakvog povoda", u vrijeme dok je Mou vodio Inter, a Allegri bio na klupi Cagliaria. Vidjet ćemo kako će United startat sezonu, jasno je da nemaju vrhunski tim posebno ako znamo da će igrati na tri fronta, ali Mourinho je stari portugalski lisac i od njega ne treba ništa da nas iznenađuje.

united

(Sport.ba)

 

Ne propustite