SADA JE I ZVANIČNO: Hrvatska zvijezda od ponedjeljka na novom radnom mjestu

Fudbal
SADA JE I ZVANIČNO: Hrvatska zvijezda od ponedjeljka na novom radnom mjestu
.

Jedna od glavnih vijesti ovih dana je prelazak Šime Vrsaljka iz redova Atletico Madrida u milanski Inter. Vrsaljko je odigrao odlično svjetsko prventstvo i kao logičan slijed bio je da ga primijete mnogi evropski velikani.

vrsaljko

"Postiglimo dogovor s Interom iz Milana pa još samo formaliziranje dokumentacije i liječnički pregled dijeli Šimu Vrsaljka od prijelaza u talijanski klub", objavio je Atletico Madrid u utorak navečer na svom službenom internetskom portalu u tekstu s naslovom "Hvala, Vrsaljko!".

vrsaljkoo

"Nakon dvije sezone u kojima je branio boje našeg kluba i pokazao svoj talent i požrtvovnost, želimo mu svu sreću na novoj postaji u Interu, koji ima opciju otkupa njegovog ugovora", stoji u tekstu u kojem se spominje kako je hrvatski reprezentativac stigao u Atletico u ljeto 2016. godine te odigrao 54 utakmice, od kojih je 35 bilo u španjolskom prvenstvu, šest u Ligi prvaka, četiri u Europa ligi i devet u španjolskom Kupu kralja.

sime-vrsaljko

"Šime je pomogao našoj momčadi u osvajanju Europa lige u prošloj sezoni. Debitirao je 17. rujna 2016. godine u velikoj pobjedi 5:0 nad Sporting Gijonom, a Šime je odigrao svih 90 minuta." Prema pisanju talijanskih i španjolskih medija, Inter će za jednogodišnju posudbu Atleticu isplatiti 6,5 miliona eura, a za otkup ugovora koji je hrvatski reprezentativac s Atleticom potpisao do ljeta 2022. godine, milanski crno-plavi morat će izdvojiti još 17,5 milijuna eura. Vrsaljko poznaje italijanski fudbal s obzirom da je tamo branio boje Genoe, a zatim i Sassuola odakle je otišao u Madrid.

sime-inter

U Interu sada vlada prava hrvatska kolonija, Vrsaljka će dočekati kolege iz reprezentacije Ivan Perišić i Marcelo Brozović.

(Sport.ba)

 

Ne propustite