MAFINI SA ŠLJIVAMA: Tijesto mekano, a voće se topi u ustima!

Praktična žena
MAFINI SA ŠLJIVAMA: Tijesto mekano, a voće se topi u ustima!
.

Najljepši mafini sa sezonskim voćem.

Sastojci:

2 jaja
1 šoljica griza
2 šoljice brašna
1 šoljica ulja
100-150 g šećera
1/2 praška za pecivo
mirisi: vanila, cimet, anis

400 g šljiva

Priprema:

 

Jaja izmutiti sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecivo, ulje, i sve izmiješati.  U mafin kalupe na dno staviti po pola šljive ili cijelu ako su manje pa preko umućeno tijesto.  Peći na 200 stepeni 30 minuta.  Kad se prohladi izvaditi iz kalupa posuti po želji cimetom, vanilin šečerom ili već po želji. 

 

(Novi.ba/bakinakuhinja) 

Ne propustite