GODINAMA JE DLAČICE SKIDALA VOSKOM, A ONDA JE OTKRILA OVU TEHNIKU: Žene širom svijeta se kunu u ovo, DLAČICE NESTAJU ZAUVIJEK!

Praktična žena
GODINAMA JE DLAČICE SKIDALA VOSKOM, A ONDA JE OTKRILA OVU TEHNIKU: Žene širom svijeta se kunu u ovo, DLAČICE NESTAJU ZAUVIJEK!
.

Počinje sezona godišnjih odmora i sve više žena traži način kako da se riješi suvišnih dlačica sa tijela. 

Sve popularnija je takozvana egipatska depilacija, koja je svoju popularnost stekla  prije svega zahvaljujući blagom djelovanju koje ne izaziva iritaciju i upalne procese na koži.

ecerna-pasta

Ova depilacija se preporučuje svima koji imaju probleme na koži, a sada pastu za depilaciju i sami možete napraviti.

Optimalna dužina dlačica dovoljna za efikasno uklanjanje egipatskom depilacijom je 3 do 5 milimetara, što je otprilike 2-5 dana nakon upotrebe britvice.

jantar-secerna-pasta-egipatska-depilacija-7

Kada se redovno depilirate na ovaj način, egipatska depilacija može dovesti do slabljenja folikula dlake i usporiti, a ponekad i potpuno zaustaviti ponovni rast.

Preporučuje se da se prethodno istuširate kako bi se pore dodatno otvorile, što će olakšati depilaciju.

egipatska-depilacija

U nastavku pogledajte kako da sami napravite šećernu pastu za depilaciju:

 

Pastu ostavite da se potpuno ohladi, a onda uzmite komadić paste i oblikujte ga u kuglicu i razvlačite sve dok ne poprimi svijetlu boju.

edukacija-egipatske-depilacije-600x331

Tu kuglicu zatim stavite na kožu u razvucite je u smjeru suprotnom od rasta dlačica, te je energičnim i brzim pokretom povlačite i to u smjeru rasta dlačica. 

depilacija-secernom-pastom

Postupak ponavljajte sve dok se u potpunosti ne riješite dlačica sa tijela.

Ne propustite