SIPALA JE VODU U PILE: Ono što je izašlo iz rerne stalno ćete praviti
.
Ovaj trik pomoći će vam da pile učinite nevjerovatno ukusnim.
Tajna se krije u pripremi koja ja malo drugačija od načina na koji svi spremamo piletinu.
Potrebno vam je:
– Smrvljeni bijeli luk
– Žalfija
– Polovina limuna
– Voda
– Ulje
– So
– Biber
Jedini sastojci koje ćete koristiti na koži pileta su ulje, so i biber. Od njih će koža biti hrskava i savršene boje.
Međutim, sigurno ste se pitali čemu služi voda? Baš kao i smrvljeni bijeli luk, bilje, limun i voda idu u unutrašnjost pileta.
Ovo možda zvuču čudno, ali razlog za to genijalan. Stavljanjem vode unutar pileta nećete samo pomoći pečenju mesa, već će se ono i pariti, a to će meso učiniti nevjerovatno mekanim i sočnim.