SRBIJA: RHMZ izdao upozorenje za grad i pljuskove sa grmljavinom

Region
SRBIJA: RHMZ izdao upozorenje za grad i pljuskove sa grmljavinom
.

Uveče i tokom noći očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama

U narednih sat vremena u Moravičkom okrugu očekuju se mestimično pljuskovi sa grmljavinom i lokalno gradom, naveo je pod oznakom hitno upozorenje RHMZ Srbije.

 
Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na obilne padavine uveče i tokom noći, sa jakom grmljavinom, olujnim vetrom i pojavom grada.

Uveče i tokom noći očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama - više od 20 mm za tri sata - kao i sa jakim grmljavinama, olujnim vetrom, kao i pojavom grada, naročito u severnim, zapadnim i centralnim delovima zemlje.

 

 

Kako se navodi u upozorenju, u ponedeljak i utorak u većini mesta će za 24 sata pasti od 20 do 30 mm kiše, lokalno i više, naročito u centralnim i južnim krajevima.

I na području Beograda uveče i tokom noći u pojedinim delovima grada očekuju se obilne padavine, sa količinom većom od 20 mm za tri sata, lokalno i više, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode.

 

RHMZ upozorava i da će u ponedjeljak i utorak biti u porasti manji bujični vodotoci na slivovima Jadra, Kolubare sa pritokama, Jasenice, Kubrššnice, Lepenice i Resave, kao i na gornjem dijelu sliva Zapadne Morave, sa mogućnošću lokalnih izlivanja.

Za centralni, sjeverni i zapadni deo Srbije danas je na snazi narandžasti meteo alarm.

To znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

 

 

U Srbiji će u ponedjeljak biti promjenljivo oblačno, nestabilno i sviježije, mjestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, naročito u zapadnim i centralnim krajevima, dok će na jugu tokom prijepodneva biti uglavnom suho.

 

Vjetar će biti slab i umjeren, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 19 C, najviša dnevna od 23 C na severu i zapadu do 28 C na jugu i istoku, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, nestabilno i sviježije sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz slab i umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura oko 19 C, najviša dnevna oko 24 C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se očekuje promijenljivo oblačno i nestabilno, mjestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima Srbije.

Dnevna temperatura biće malo ispod i oko prosječnih vrijednosti, koje su za treću dekadu jula od 26 do 29 C.

 

Ne propustite