PROKLETSTVO BERMUDSKOG TROUGLA: Nestali brod se ponovo pojavio poslije zapanjujućih 90 godina!

E buraz
PROKLETSTVO BERMUDSKOG TROUGLA: Nestali brod se ponovo pojavio poslije zapanjujućih 90 godina!
.

Nema osobe na planeti koja nije čula za Bermudski ili Đavolji trougao - mjesto gdje bez ikakvog objašnjenja nestaju avioni i brodovi i njihovim posadama gubi svaki trag i glas. Optuživani su pirati, vanzemaljci, pominjana Atlantida, podvodne piramide, rupe u vremenu, magnetna polja, podvodni gasovi... Teorije zavere su se nizale, a ovo mjesto je sve vise zavijao veo misterije.

Smješten je u Atlantskom okeanu

1

Tjemena ovog trougla su u gradu Majami i ostrvima Bermuda i Portoriko, a zauzima površinu od 1.140 kvadratnih kilometara. Zapisi o nestalim brodovima sežu čak do 15. veka, a danas čak i najiskusniji mornari i piloti dobro otvore oči kada prolaze kroz ovo područje. Objašnjenja razloga misterioznih nestanaka je mnogo, ali ono što se nedavno dogodilo može da promjeni naše shvatanje sveta.

Pojavio se brod

2

Brod u okeanu nije čudna i rijetka pojava, ali priznaćete da pojava broda na mjestu gde brodovi obično nestaju itekako jeste, naročito jer je u pitanju brod koji je nestao prije više od 90 godina!

Sve je počelo novembra 1925. godine

3

29. novembra 1925. godine, brod po imenu SS Kotopaksi napustio je luku Čarlston u Južnoj Karolini i zaplovio je prema Havani. Na teretnom brodu se nalazila posada od 32 čovjeka, a kapetan im je bio V. Dž. Mejer, Samo dva dana nakon što je isplovio, brodu se gubi svaki trag i od tada se vodi kao brod nestao nestao u Bermudskom trouglu. Decenije su prolazile, a onda, 90 godina kasnije, kubanske vlasti su uočile brod zapadno od Havane, u neposrednoj blizini vojne baze. Poslije nekoliko nesupješnih pokušaja da uspostave komunikaciju sa članovima posade, poslali su tri broda da ga presretnu. Možete zamisliti njihovo iznenađenje! Brod poznat iz legende o Bermudskom trouglu pred njihovim očima - legenda je postala stvarnost.

Temeljna istraga

4

Na brodu je pronađen dnevnik kapetana, u kome je detaljno opisan život posade, a koji je naglo prekinut dana kada je prijavljen nestanak broda. Vlasti Kube su najavile temeljnu istragu kako bi se rasvetlio i nestanak i ponovno pojavljivanje broda, rekavši da je "došlo vrijeme da se jednom i za svagda riješi misterija Bermudskog trougla"!

Ne propustite