UREDNO PLATIO PARKING, A KAD SE VRATIO UGLEDAO KAZNU: Saša se zaprepastio kada su mu u Parking servisu dali objašnjenje

Kiosk
UREDNO PLATIO PARKING, A KAD SE VRATIO UGLEDAO KAZNU: Saša se zaprepastio kada su mu u Parking servisu dali objašnjenje
.

Saša Slavujev (50) iz Kovilja javio se "Kuriru" kako bi sa svima podijelio neprijatnu situaciju koja ga je zadesila.

Naime, on je u srijedu boravio u Novom Sadu, a nakon što je parkirao automobil, poslao je SMS sa svojom oznakom na registarskoj tablici na predviđeni broj, vjerujući da je regularno platio mjesto.

2

Međutim, kada se nakon nekoliko sati vratio do svog automobila, na njemu je bila zakačena kazna.

- Pitao sam se o čemu je ovdje riječ?! Otišao sam u Parking servis i tamo su mi rekli da plaćanje nije uspjelo zato što sam poruku poslao na ćirilici. Ma hajde, molim vas, kakva je ovo diskriminacija? Zbog čega mi neko uskraćuje pravo da u svojoj zemlji pišem svojim pismom? Nisam prekršio ama baš nikakav zakon, a dobio sam da platim kaznu. Hajde da je riječ o nekom konkretnom prekršaju, da nisam vezao pojas, da sam prekoračio brzinu ili vozio u alkoholisanom stanju, ne bih se uopšte bunio, platio bih kaznu. Ali ja sada nisam napravio prekršaj, a kažnjen sam - kaže Slavujev za "Kurir.rs" i dodaje:

1

- Ići ću do Strazbura ako treba. Neću da platim i spreman sam da se sudim dokle god bude trebalo  - kaže on.

 Apsurd je, dodaje on, što je u Parking servisu sve napisano ćirilicom, čak i kazna koju je dobio, a oni ne priznaju SMS na ćirilici

 Iz parking servisa u Beogradu kažu da servis ne prepoznaje ćirlicu.

1558699-parking-ff

- S obzirom na to da su registarske oznake vozila u latiničnom formatu, korisnik zonskog sistema parkiranja u Beogradu je u obavezi da prilikom slanja SMS poruke unese istovjetne karaktere kako bi ga sistem za kontrolu i naplatu parkiranja registrovao. U slučajevima kada se SMS poruka proslijedi ćiriličnim karakterima, korisnik kao odgovor dobija informaciju da je nepravilno unijeta registarska oznaka i da parking nije plaćen - kažu za "Kurir" u Parking servisu. 

(Foto: Kurir.rs)

Ne propustite