ZA OVU PRIČU NIKO NE ZNA: Ivan Rakitić poludio za zanosnom konobaricom, odbila ga 30 puta, A ONDA JE UČINIO NEZAMISLIVO!

Kiosk
ZA OVU PRIČU NIKO NE ZNA: Ivan Rakitić poludio za zanosnom konobaricom, odbila ga 30 puta, A ONDA JE UČINIO NEZAMISLIVO!
.

Portal "The Players Tribune" objavio je životnu priču nogometaša Hrvatske reprezentacije Ivana Rakitića, a najzanimljiviji dio odnosi se na njegovu suprugu Raquel.

 

❣️????❣️ @ivanrakitic #siemprecontigomivida#vamoscroacia????????#APortodas????????

A post shared by Raquel Mauri (@raquel_mauri) on

"Imam holivudsku priču, pravu romantičnu komediju, koja je zapravo stvarna. Počinje sa jednim Hrvatom koji ulazi u bar... Bilo je to 2011. godine, imao sam tada 21 godinu. Doputovao sam u Španiju relativno kasno, oko 22 časa. Došao sam kako bih narednog jutra potpisao ugovor sa Seviljom. Bili su zakazani medicinski pregledi i potpisivanje ugovora. Moj stariji brat Dejan je putovao sa mnom. Kad smo stigli do hotela, imali smo večeru sa nekim ljudima iz kluba. Bio sam baš nervozan tokom večere, znao sam da ne mogu odmah zaspati, pa sam zamolio brata da odemo negdje na piće. To mi je promijenilo život", ističe Rakitić i nastavlja priču:

 

????#micompañerodevida❤️ @ivanrakitic @clubdeldeportista @salontoro

A post shared by Raquel Mauri (@raquel_mauri) on

"Žena koja je tada radila u hotelskom baru bila je ... Vauuu. To je dio filma u kom sve ide usporeno, razumijete? Bila je prelijepa. Rekao sam sebi 'OK, Sevilja, uh, jako mi se sviđa ovo mjesto'. Nisam joj mogao reći ništa osim 'Zdravo' jer nisam znao ni riječ španskog jezika. Govorio sam njemački, engleski, italijanski, francuski i hrvatski, ali ne španski. Bilo mi je grozno zbog toga".

 

✌????????

A post shared by Raquel Mauri (@raquel_mauri) on

"Pogledao sam preko bara i rekao 'Vidiš li našu konobaricu? Igraću ovde za Sevilju i oženiću tu ženu'. Brat je počeo da se smije. Mislio je da se šalim".

Međutim, zgodna konobarica nije odmah pala na njegov šarm.

"Tražio sam kuću u Sevilji i svakog jutra išao do hotelskog bara kako bih popio kafu i sok, ali i da vidim prekrasnu konobaricu. Sve što sam znao o njoj bilo je da se zove Raquel. Ona nije znala engleski, a ja nisam znao španski", otkriva Rakitić i priznaje da je zbog nje pio toliko kafe da je to djelovalo smiješno.

 

☀️????????????????????????????‍????‍????‍????????

A post shared by Raquel Mauri (@raquel_mauri) on

Između 20 i 30 puta zvao lijepu konobaricu da izađe sa njim, ali ona nije željela da pristane.

 

❤️ mucha suerte mi vida te amo ❤️ @ivanrakitic

A post shared by Raquel Mauri (@raquel_mauri) on

"Jednog dana Raquel mi je konačno objasnila zašto ne želi da izađe sa mnom. Ti si fudbaler, rekla je, već sljedeće godine ćeš možda otići u drugu državu. Žao mi je, ali ne. Pomislio sam, sigurno me vidjela kako igram pa misli kako neću biti previše dobar i Sevilja će me prodati na leto. Zbog toga sam počeo jako da treniram kako bi se ustalio u startnoj postavi. Trebalo mi je sedam mjeseci da je ubedim da izađe sa mnom. 27. januara sam stigao, a 20. augusta sam dobio SMS: U baru je sa sestrom na piću! Ne radi! Ko je poslao poruku, ne želim da kažem... Bio je to naš privi izlazak", sjeća se romantični Ivan.

U braku su od 2013. godine i imaju dvije kćerkice.

(Novi.ba/Kurir.rs)

Ne propustite