OVO SVI RADITE SVAKI DAN: Evo koje navike trajno RAZARAJU kožu lica

Zanimljivosti
OVO SVI RADITE SVAKI DAN: Evo koje navike trajno RAZARAJU kožu lica
.

Pogledajte 8 razloga zašto bi trebalo da uvijek skinete šminku sa lica. 

1. Prevencija akni

z

Mnogo griješite ako mislite da se ovaj problem javlja samo kod tinejdžera. Zapravo, akne mogu ponovo da se vrate ako ne čistite lice prije spavanja. Začepljene pore dovode do bubuljica i upala. Ako patite ili ste patili od akni, koristite preparate za skidanje šminke bez ulja i micelarnu vodu za umivanje.
2. Odlaganje starenja

z1

Ne, to nije mit. Naučno je dokazano da se koža sama regeneriše svake noći. Ako nije čista, ona će mnogo brže stariti. Nećete moći da izbjegnete opuštanje kože i prve bore će se pojaviti mnogo ranije nego što možete da zamislite. Samo nekoliko minuta koliko je potrebno za ovu večernju rutinu, učiniće da ostanete mladi i lijepi. Vrijedno je toga!
3. Njega lica

z2

Ćelije kože se brže regenerišu noću, pa pomozite svojoj koži: skinite šminku, a onda nanesite sredstvo za skupljanje pora i kremu sa antioksidansima. Nema ničeg bolje od odlaska u krevet sa čistim, osvježenim licem. Takođe, zapamtite da je korišćenje kvalitetne šminke od vitalnog značaja da vam koža ostane zdrava. Šminka lošeg kvaliteta može da ošteti kožu i dovede do ozbiljnih problema.
4. Borba protiv alergija

z3

Vaša koža može biti sklona alergijskim reakcijama, iako ne primjećujete nikakve vidljive simptome. Spavanje sa šminkom može da izazove ekcem i druge ozbiljne zdravstvene probleme. Simptomi se ne pojavljuju odmah, ali ako ne skidate šminku prije spavanja, ubrzo ćete primijetiti crvenilo, peckanje i svrab.

5. Spriječavanje pigmentacije kože

z4

Da li ste nekada primijetili te tamne mrlje na licu koje neke žene ne mogu da pokriju ni sa najboljim podlogama? Pojava takvih mrlja nije uvijek povezana sa izloženošću suncu ili sa procesom starenja. One mogu biti posljedica hroničnih alergijskih reakcija jer ne čistite pravilno kožu. Spavanje sa šminkom može da dovede do ozbiljnih poremećaja pigmentacije.
6. Hidratacija usana

z5

Ako mislite da do vremena za odlazak u krevet, na vašim usnama više nije ostalo uopšte karmina, varate se. Čak i ako ih ne primjećujete, ruževi i sjajevi za usne nastavljaju da dehidriraju osjetljivu kožu, što dovodi do sušenja i ispucalosti usana.
7. Sprječavanje kesica ispod očiju

z6

Ako često ostavljate šminku na licu preko noći, koža ispod vaših očiju ubrzo će potamneti. Drugim riječima, otvarate put za nastanak tamnih naduvenih krugova i kesica ispod očiju. Lako je reći da li ste skinuli šminku sinoć ili ipak niste: oči i koža oko njih neće izgledati zdravo i svježe.
8. Sprječavanje opadanja trepavica

z7

Nikada ne ostavljajte maskaru na očima kada idete u krevet.Ona se suši preko noći zbog čega trepavice opadaju, a kapci postaju iziritirani i otečeni. Preporučujemo vam da koristite maskaru koja nije vodootporna i koja se lako skida. Maskaru uvijek skidajte tupferom blago ga povlačeći nadole. Nemojte to nikada da radite kružnim pokretima jer možete pokidati trepavice.

Ne propustite