POKAJALA SE

JESTE LI PROBALI NOVI TREND PRANJA KOSE SAMO VODOM: Ona je to radila 5 dana, OVOME SE NIJE NADALA

Objavljeno:18.07.2018 - 17:58
A A A Times Arial

"No poo" trend pranja kose bez šampona zahvatio je brojne djevojke i žene širom svijeta, pa je i novinarka portala miss7 odlučila da kaže "ne" šamponima i pet dana za pranje kose koristi isključivo vodu. Ovo je njeno iskustvo:

n4

"Kako imam "prokletstvo" da kosu moram da perem baš svaki dan (ako ne želim da bude masna), tražila sam različita rješenja da se to napokon promjeni. Tako sam guglajući naletjela na "no poo" bjuti trend pranja kose samo u običnoj vodi. Čitala sam iskustva brojnih djevojaka i žena koje su ga isprobale, a iskustva su bila uglavnom pozitivna, i nadala sam se da je to moj spas od svakodnevnog pranja kose.

Ipak, i tokom testiranja sam kosu prala svaki dan - što u nadi da će brže prestati da se masti, što zbog potreba o kojima ću pisati nešto kasnije. Za ovaj eksperiment trebala mi je samo voda sa česme i moja kosa. Pomislila sam:

kkk

Može li biti jednostavnije?

 

Prvi dan
Prije nego što sam krenula u ovaj eksperiment, očekivala sam da ću ostati bez pola kose i da će je biti nemoguće očešljati. Jasno je, dakle, da sam onda nakon prvog pranja bez šampona ostala u blagom šoku. Četka mi je samo klizila niz kosu, što mi se u posljednje vrijeme uz pomoć nekoliko preparata za njegu kose nije događalo. Ok, to je bio prvi pozitivni šok, a onda je usljedio i drugi. Kada sam osušila kosu, bila je tako sjajna i meka, ali nije imala nikakav miris. Ono što me je brzo probudilo iz sna o savršenom rješenju za masnu kosu bilo je, svakako, masno teme. Premda nije bilo tako strašno, bilo je dovoljno da ostatak dana provedem vezane kose. Pomislila sam: Sutra će sigurno biti bolje.

n66

Drugi dan
Kako sam rekla, cio prvi dan provela sam u uvjerenju da će mi kosa nakon drugog pranja biti nešto manje masna i da možda neću morati da je vežem, ali rezultat je pokazao drugačije - bila je masnija nego prvog dana. Iako se i dalje jako lijepo češljala (kao i prvog dana). Moram da napomenem da tokom ovog testiranja nisam koristima ama baš nikakve proizvode za njegu kose, čak ni prirodne. Htjela sam da vidim kako funkcionišu isključivo moja kosa i voda. To znači da šampon za suho pranje nije dolazio u obzir pa sam i drugi dan provela na poslu vezane kose.

n6

Treći dan
Pomislila sam da će treći dan biti prilično izazovan za moju kosu budući da sam veče prije provela u zadimljenom prostoru i da će moja kosa imati miris pepeljare čak i nakon pranja, ali sam se na kraju ponovno prijatno iznenadila. Iako se kosa prije pranja (i tokom) osjećala na neprijatan miris dima, nakon što sam je osušila, taj miris je u potpunosti nestao. Kosa je jednostavno bila bez mirisa. I dalje sam je češljala ljepše nego ikada pre i bila je sjajna i meka, ali je bila još masnija nego prethodnih dana. To je ponovno značilo samo jedno - vezana kosa!

n5

Četvrti dan
Sada sam već postala svijesna da mi je kosa svakim danom sve masnija i da joj bez šampona nema pomoći. Već tada sam bila na "li-la" da je ponovo operem šamponom jer je bilo prilično jasno da moj eksperiment neće imati pozitivan zaključak. Ipak, u meni je tinjala neka nada da će se situacija preokrenuti u moju korist i da ću sutra osušiti kosu, a ona neće biti masna. Odlučila sam da pokušam još jedan dan.

n3

Peti dan
Peti, a ujedno i posljednji dan ovog testiranja kosa mi je, očekivano, bila najmasnija. To je bilo sasvim dovoljno da je još iste večeri operem šamponom, i to sam je šamponirala dva puta (inače jednom) jer joj je, očigledno, hronično nedostajao šampon. Moram da priznam da mi je već postalo stvarno neprijatno da izlazim među ljude s tako masnom kosom pa sam, zapravo, zbog toga prekinula testiranje koje je trebalo da potraje mnogo duže.

n7

Na kraju sam zaključila da više neću sprovoditi ovakve eksperimente i da ću se, ipak, čvrsto držati šampona i drugih proizvoda za njegu kose, bez obzira što sam se tokom ovog testiranja lakše češljala.

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!