Bolje spriječiti nego liječiti: 10 fenomenalnih načina za sprečavanje osipa KOŽE NA PREPONAMA

Praktična žena
Bolje spriječiti nego liječiti: 10 fenomenalnih načina za sprečavanje osipa KOŽE NA PREPONAMA
.

Čak i ako ste u formi i imate tanke noge, tjelesna aktivnost poput trčanja i vožnje biciklom ili dugog treninga u teretani, bez odjeće s pravom odjećom, sigurno će vam začepiti bedra.

Vjerujemo da je bolje spriječiti nego liječiti. Imajući na umu da se milioni ljudi svakodnevno moraju nositi s ovim problemom, odlučili smo se s ovim popisom jednostavnih stvari koje možete pokušati spriječiti grčenje.

I ne propustite naš bonus na kraju ovog članka.

10. Vaseline

v

9. Kratke hlače

 

v1

Još jedan jednostavan, ali vrlo učinkovit način za rješavanje problema čađe kože je smanjiti trenje pokušavajući par kratkih hlača. Ova vrsta donjeg rublja pravi je češalj. Svilenkasta tkanina štiti vašu osjetljivu kožu od trljanja. Gotovo su nevidljive pod vašom odjećom, pa čak i ako je super vjetrovito, a vi nose suknju ili haljinu, možete izbjeći da vam je neugodno "izlagati svoje ljame na čitav svijet".

8. Deozorans

v2

Žene koje su bar jednom znale da znaju da jedino što želite učiniti s iritacijom i osipom je nekako da se vaše noge ne dodiruju jedna drugoj ili bolje klize jedni uz druge. Neke inventivne žene došle su do stvarnog trikova koji se mijenjaju - jednostavno se obraćaju svom omiljenom deodorantu za pomoć.

7. Bebi puder

 

v3

Ovo je vjerovatno najstariji trik koji vam je baka rekla. Ako bebinski prah radi na pelenskom osipu, to može raditi i na bedrima. Također, ako ste upravo napravili svoju bikini liniju učinili, koža na bedro / bikini područje može pretvoriti u svrbež noćna mora.

Srećom, kukuruzni škrob, jedan od glavnih sastojaka dječjih i organskih prašaka, pomaže u smanjenju znojenja i iritacije, a djeluje kao veliki zaštitnik za kožu. Glavna stvar ovdje je da koža ostane hladna i suha, tako da biste dobili željeni efekat bez ruba, sljedeći put kada izađete, posipajte malo dječjeg praha na unutarnjem bedrima / bikinijskom području.

6. Shea maslac

 

v4

Shea maslac je još jedan veliki hidratantni i prirodni lubrikant. Sadrži vitamine i sadrži niz masnih kiselina koje štite kožu. Nanesite tanki sloj shea maslaca na unutarnje bedrima i zaboravite na trljanje. To će omogućiti primjetan anti-upalni učinak i poboljšati prepreku koži.

5. Aloe vera

 

v5

Aloe vera je doista čarobna biljka koja ima puno zdravstvenih prednosti. Koristi se već godinama kako bi umirivala i hidratizirala kožu. Pure aloe vera gel i proizvodi koji sadrže aloe vere mogu se koristiti za prevenciju, djeluju kao lubrikanti, te se koriste za liječenje truljenja kože, djelujući kao umirujuće sredstvo koje također osigurava protuupalni učinak.

4. Kokosovo ulje

 

v7

Drugi način podmazivanja površine visokog trenja kao što je unutarnji bedrima je utiskivanje kokosovog ulja. To će vam pomoći smanjiti trenje i zadržati bedra gladak i gladak. Zbog svojih antibakterijskih i antifungalnih svojstava kokosovo ulje je veliki lijek za sprečavanje bakterijske infekcije, posebno na znojnim površinama poput vaših unutarnjih bedara tijekom vrućeg ljetnog dana.

3. Balzam za usne

v8

Većina balsamova za usne bez oklijevanja su gladka, pa biste možda htjeli isprobati ovaj jednostavan trik kao izlaz iz nužde ako nemate druge mogućnosti i vaše bedra trebaju pomoć upravo sada.

2. Gledajte tkanine

v9

Moglo bi zvučati čudno, ali ako se suočite s ovim problemom, često je jedna od najboljih stvari da se od ormara stavite na 100% pamučne predmete. Dermatolozi kažu da pamuk apsorbira vlažnost (u ovom slučaju znoja) umjesto da pusti da isparava što drži mositure na vašem tijelu koje čak i nadražuje bedra. Sintetički proizvodi, naprotiv, su labaviji i razrjeđivač koji će spasiti vaše unutarnje bedro. Isto vrijedi i za vašu teretanu odjeću.

1. Bandaleta

v10

Bonus

 

v11

Što učiniti ako ste naišli na naš članak malo prekasno i već se morate nositi s iritacijom na unutarnjim bedrima? Ne brini, pokrivamo vas. Evo akcijskog plana za vas i vaše bedro.

Prva stvar koju morate učiniti jest ukloniti sve znoj i bakterije. Koristite toplom vodom i mekim sapunom nježno očistite područje.
Temeljito suši se mekanim ručnikom. Nemoj trljati.
Nanesite mast poput vazelina.
Razmislite o odmicanju od aktivnosti koja je uzrokovala bedra na prvom mjestu. Neka liječe.
Ako je zahvaćeno područje natečeno i / ili krvarenje, idite potražite kod svog liječnika.
Ako ste ikada bili suočeni s iritacijom na unutarnjim bedrima, podijelite svoje metode kako riješiti problem. Ili ste možda već isprobali neke savjete na našem popisu? Recite nam u komentarima u nastavku.

Ne propustite