OBAVEZNO NABAVITE OVU BILJKU: 1000 puta je efikasnija od hemoterapije za rak dojke

Zdrav život
OBAVEZNO NABAVITE OVU BILJKU: 1000 puta je efikasnija od hemoterapije za rak dojke
.

Razvijeno od strane profesora bioinženjerstva Henrija Laja, navodi se da slatki pelen i gvožđe u kombinaciji se ponašaju poput trojanskog konja i stvaraju „aktiviranu bombu“ kancerogenim ćelijama.

Na svakih 5 kancerogenih ćelija koje tipična doza hemoterapije pogađa, jedna normalna ćelija se takođe uništava. To je samo početak kada se govori o opasnostima tradicionalnih metoda liječenja kancera.

pp3
Ohrabrujućih vijesti ipak ima – otkriveno je da slatki pelen ima antikancerogena svojstva. Postoje hiljadu supstanci prirodnog porijekla koje doktori ignorišu, a koje uništavaju isključivo kancerogene ćelije. Nedavna studija je otkrila da slatki pelen može ubiti i do 12.000 kancerogenih ćelija na svaku zdravu ćeliju.

Slatki pelen je biljka puna moćnih antikancerogenih terpena poput limonena i B-pinena i kvercetina koji svi sadrže antiupalna dejstva, ubijaju kancerogene ćelije i pospješuju imunitet.

pp2
 Istraživanja pelina koja su imala nevjerovatne rezultate

Univerzitet u Vašingtonu je otkrio da specijalno super-koncentrisano jedinjenje slatkog pelena i gvožđa može biti preko hiljadu puta efikasnije od hemoterapije u targetiranju isključivo kancerogenih ćelija. To jedinjenje je najefikasnije kod raka dojke.

Razvijeno od strane profesora bioinženjerstva Henrija Laja, navodi se da slatki pelen i gvožđe u kombinaciji se ponašaju poput trojanskog konja i stvaraju „aktiviranu bombu“ kancerogenim ćelijama.

pp1

Sličnu studiju o lijekovitim efektima pelena sproveo je Politehnički univerzitet u Vorsteru i oni su otkrili da „Pelen reaguje sa gvožđem kako bi stvorio slobodne radikale koji ubijaju ćelije. Povećan unos gvožđa kod ćelija dovodi do toga da su one tad podložnije slobodnim radikalima koje stvara pelen.“
Laj sa Univerziteta u Vašingtonu navodi da „trenutno dostupni lijekovi najčešće ciljaju na specifične oblike raka. Ova komponenta utiče na generalnu karakteristiku kancerogenih ćelija – visok sadržaj gvožđa.“

Ćelije raka dojke naročito mogu ponekad da sadrže i do 15 puta više receptora gvožđa i zbog toga je mešavina gvožđa i pelena toliko efikasna kod ovog tipa kancera.

Još uvijek je, pak, debata u toku o tome na koji način bi trebao da se koristi pelen da bi se izvukla njegova ljekovita svojstva. Naučnici na Vorsteru tvrde da je dovoljna sama biljka (u odnosu na ekstrakt) da ubije kancerogene ćelije i ponaša se kao antagonistički agent za receptore estrogena kod raka dojke.

Da li će ovaj pronalazak promeniti tretman kancera na bolje?

pp

Čuveni kineski hemičar Tu Juju je 2015, godine osvojio Nobelovu nagradu za medicinu, za svoje otkriće ekstrakcije iz pelena za liječenje groznica, a možda čak i malarije.

Ovo daje dokaz naučnicima sa Univerziteta u Vašingtonu da pelen između ostalog posjeduje i jak antikancerogeni efekat, te da u kombinaciji sa gvožđem čini lijek koji bi predstavljao veliki napredak u toj grani medicine.

ppe

Gorki okus u ustima potiče stvaranje žuči i rad crijevnih žlijezdi i na takav način omogućuje bolju probavu.
 
Osim kao digestiv koristi se i protiv visoke temperature i malarije, pri čemu nadmašuje poznatiji, ali i toksičniji kinin. Sustavno liječi i pretilost i šećernu bolest.
 
Ima i iznimno tonizirajuće djelovanje te uklanja tjelesnu slabost.
 
Kada se pije u malim količinama potiče rad bubrega te pomaže kod bolesti bubrežne nakapnice, upalnih nadražaja bubrega, katara mjehura i vodene bolesti.
 
Ženama se preporučuje za poticanje i regulaciju menstruacije.
 
U jednoj studiji na Yaleu oboljelima od Kronove bolesti tijekom deset tjedana davana je terapija s pelinom umjesto steroida.
 
Primijećeno je da mnogima od njih steroidi više nisu bili potrebni, te da im se kvaliteta života poboljšala, a to je jedna od stvari koju im moderni lijekovi nisu pružili.
 
 
Ljekovito djelovanje pelina:
 
  • tjera i uništava parazite
  • sprečava rast štetnih mikroorganizama
  • olakšava grčeve
  • odstranjuje plinove i kronični zatvor
  • poboljšava probavu i apetit
  • pomaže stvaranju žuči
  • poboljšava rad jetre i žučnog mjehura
  • liječi trovanja
  • stimulira menstrualni ciklus
  • suzbija visoku temperaturu
  • okrepljuje, obnavlja i oporavlja organizam
  • ubrzava rad organizma
  • potpomaže mršavljenju
  • olakšava porod
 
 
Upotreba pelina
 
Pelin berite između srpnja i kolovoza prije cvjetanja. Upotrebljavajte korijen i list. Koristite ga svježeg ili sušenog u hladu.
 
Od pelina možete pripremiti prah, vino, rakiju, tinkturu i ekstrakt.
 
Uzimajte ga u strogo propisanim dozama. S obzirom na to da je iznimno gorak, možete ga miješati s medom ili sokom ili ga popiti u kapsuli.
 
 
Čaj od pelina
 
Prelijte žličicu pelina šalicom vruće vode i ostavite neka odstoji poklopljeno 15 minuta. Zatim procijedite.
 
 
Pelin prah 90 kapsula
Jedan od najučinkovitijih i najbrže djelujućih lijekova za sve vrste tegoba s probavom i žuči. Naručite već danas.
 
Pijte do tri šalice dnevno, maksimalno tjedan dana.
 
Ljekovito vino/pivo od pelina
 
Ostavite pola šake pelina da odleži u litri bijeloga vina ili piva dva tjedna, a zatim procijedite.
 
Uzimajte jednu malu čašicu tri do četiri dana zaredom za poticanje apetita, kao digestiv ili natašte protiv glista.
 
Oblozi od pelina
 
Namočite krpicu u uvarak od pelina i položite na bolno mjesto. Oblozi se koriste kod otvorenih rana ili nagnječenja tkiva.
 
Pomoć kod gripe
 
Dva puta dnevno pojedite jedan gram praha pelina sa žličicom meda.
 
 
Pelin kao prirodan Insekticid
 
Pelin je biljka koju bi svi trebali imati posađenu u vrtu, jer štiti plodove od raznih nametnika.
 
Protiv lisnih uši, hrđe, grinja, gusjenica i mrava u 10 l vode (najbolje kišnice) potopite 300 g svježih listova i cvjetova pelina ili 30 g suhog pelina.
 
Ostavite pelin da se namače u vodi dva do tri dana, nakon čega je tekućina spremna za prskanje.
 
Važno je znati
 
Zabranjeno je koristiti pelin tijekom trudnoće, dojenja i krvarenja u želucu ili unutarnjim organima.

 

Ne propustite