Bez kancerogenih i štetnih hemikalija: Očistite svoj dom sa lakoćom uz pomoć ovih sastojaka koji se nalaze u svakoj kuhinji

Praktična žena
Bez kancerogenih i štetnih hemikalija: Očistite svoj dom sa lakoćom uz pomoć ovih sastojaka koji se nalaze u svakoj kuhinji
.

Donosimo vam efikasne trikove kako da očistite svoj dom koristeći sastojke koji se nalaze u svakoj kuhinji.

1. Dubinsko čišćenje dušeka

d

Koristite mešavinu sode bikarbone, hidrogena i par kapi tečnog sapuna u boci sa raspršivačem kako biste uklonili mrlje. Naprskajte i ostavite da odstoji 5 minuta. Očistite tragove sode bikarbone uz pomoć usisivača.
2. Toalet

d1

Koristite sirće za pranje toaleta, jer reaguje kao sredstvo za dezinfekciju. Sipajte sirće, ostavite da odstoji par minuta, izribajte i pustite vodu. Ako je toalet dosta zaprljan, ostavite sirće da odstoji sat vremena. Nakon ovoga će blistati kao novo.
3. Pločice koje sijaju

d2

Pomješajte 1/4 hidrogena, 1 kašiku tečnog sapuna sa pola čaše vode i sunđerom prebrišite prljave naslage. Vaše pločice će blistati. Ako želite da vam kupatilo ostane čisto duže vrijeme, pomješajte vodu i sirće i čistite bar dva puta nedjeljno.
4. Pranje posuđa

d3

Pomješajte sodu bikarbonu i senf u odnosu 1:3 i iskoristite za pranje posuđa. Ovo je najbolja metoda za pranje i zato je čuvajte u nekoj boci za kasniju upotrebu.
5. Sofa

d4

Sipajte alkohol na sunđer i očistite prevlaku sofe kako biset očistili mikrofiber. Sipajte preko malo sode bikarbone kako bi nestao loš miris.
6. Frižider

d5

Rastvorite 2 kašike sode bikarbone u 1 litar vode i očistite frižider. Zatim pređite suvom krpom. Da biste uklonili neprijatne mirise, koristite parčiće crnog hljeba, sode bikarbone i vode, parčića limuna i upijajući ugalj. Ove tajne će vam pomoći da očuvate frižider čistim i urednim.

7. Šporet

d6

Pomješajte hidrogen peroksid i sodu bokarbonu u malu posudu, dovoljno da se napravi pasta. Trljajte površinu šporeta u krug, koncentrišući se na zaprljanu oblast. Soda bikarbona apsorbuje mast, a hidrogen pomaže da se ukloni ostatak. Zatim pređite mokrom krpom da skinete sodu i nakon toga suhom.
8. Masna pećnica

d7

Uz pomoć kućnog amonijaka, očistite masnu pećnicu tako što ćete je istrljati koristeći četkicu za zube, jer uz pomoć nje možete da uklonite i najtvrdokornije mrlje. Obavezno nosite rukavice.
9. Čišćenje rerne

d8

Sipajte amonijak u posudu i ostavite da prenoći u rerni. Ne zaboravite da otvorite prozore zbog mirisa amonijaka. Isperite je narednog dana i očistite unutrašnjost. Koristite rukavice.
10. Podovi

d9

Pomješajte pola šolje sirćeta, 1 kašiku tečnog sapuna, 1/4 alkohola, 2 šolje tople vode i esencijalno ulje u sprej bocu. Promućkajte sve sastojke i naprskajte pod. Prebrišite ga i sijaće kao nov.
11. Izduvni filteri

Kako biste očistili kuhinjske izduvne filtere, stavite ih u veliku posudu u kojoj se nalazi ključala voda i pola šolje sode bikarbone. Mast i prljavština će momentalno nestati. Izvadite iz posude nakon 2 minuta i zatim potopite u vruću vodu sa amonijakom ako se nije dobro ispralo. Otvorite prozore kako biste izbjegli miris amonijaka.
12. Trikovi za čišćenje

Koristite sirće za čišćenje čajnika ili kuhala. Napunite do pola ili 3/4 vode i sirćeta u jednakoj količini. Koristite čep od papira kako biste ga stavili u deo za sipanje. Prokuhajte vodu dok sve ne ispari i isperite.

Ne propustite