Nakon 6 godina čekanja i 720 000 neuspjelih fotografija ovaj fotograf je konačno uspio da uhvati "savršenu fotografiju" koja je oduševila svijet!

Objavljeno:14.07.2018 - 15:07
A A A Times Arial

Jedan fotograf je bio toliko uporan da napravi savršenu fotografiju da je zapravo nekoliko godina prošlo prije nego što je konačno uspio. Pogledajte rezultate i uživajte u ljepoti njegove "savršene fotografije".


Ljubav i strast

1
Alan Mekfadijen je fotgraf iz Škotske. On se bavi fotografisanjem divljih životinja. Kako bi napravio savršene fotografije trebalo mu je 6 godina, a za 6 godina imao je 720 000 pokušaja, da bi napravio tek nekoliko idealnih. Ovaj fotograf je veoma strastven kada je njegov posao u pitanju, ali postoji još jedna stvar koja ga veoma motiviše, a to je ljubav prema njegovom dedi.


Početak

2

Razlog zbog kog je Alanov deka toliko bitan u ovoj priči jeste taj da je on zapravo bio razlog zbog kod se Alan odlučio za ovaj projekat.


Deka

3

Kada je Alan bio dete gledao je kako ove predivne ptice prave gnezna. Da to vidi, odveo ga je njegov deka.


Ono što je vidio, zapamtio je zauvijek

4

Ono što je vidio ostalo je urezano u njegovoj glavi. Uranjanje vodomara u vodu kako bi ulovio ribu bio je izvanredan i moćan prizor. od tog trena, sanjao je da to ovjekoviječi fotografijom.


Vodomari

5

Ove savršene fotografije njega nisu učinile poznatim, javnosti je on bio poznat od ranije. Međutim, mediji su bili veoma zainteresovani kada je on objavio ove fotografije.


Prolazili su sati

6

Mnogo sati je prošlo kako bi nastala ova predivna fotografija. Tačinije 4200.


Ovo je Alan sa svojom savršenom fotografijom

7

Ova predivna fotografija je definitivno bila vrijedna svakog truda!

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!