BUDITE ZADOVOLJNI SVOJIM IZGLEDOM: Ovo je najbolji recept da izbrišete bore i zaustavite starenje, a NEĆETE POTROŠITI NI NOVČIĆA

Praktična žena
BUDITE ZADOVOLJNI SVOJIM IZGLEDOM: Ovo je najbolji recept da izbrišete bore i zaustavite starenje, a NEĆETE POTROŠITI NI NOVČIĆA
.

Mnogi ljudi žele da zaustave proces starenja, ali pošto je to nemoguće, pokušavaju na sve načine da sakriju bore. 

Međutim, trebali biste prestati da brinete o vašem izgledu, jer ćemo vam dati najbolje rješenje ikada koje će vam pomoći da izgledate mlađe, ali prije nego to uradimo, predlažemo vam da napravite neke promjene u  životnom stilu.
 bore

Prije svega, trebalo bi početi konzumirati zdravu hranu. Pokušajte da jedete puno zelenog lisnatog povrća, izbjegavate šećer, i najvažnije pijte mnogo vode. 

Osim toga, uvjerite se da ćete dodati više super hrane vašoj  ishrani ako želite poboljšati zdravlje vaše kože. 

voce-i-povrce

U ovom članku ćemo vam pokazati kako napraviti najmoćniji lek, koji će vam pomoći da usporite proces starenja. Najbolji dio ovoga domaćeg recepta jeste to što je sve prirodno. 

bore-na-vratu

Potrebno vam je: 

- jogurt
- maslinovo ulje 
- jabukovo sirće 

jogurt

Kada su u pitanju sastojci, jogurt je bogat izvor proteina i mliječne kiseline što ga čini savršenim prirodnim sredstvom za čišćenje lica. Njegovi sastojci djeluju zajedno kako bi pomogli detoksikaciji kože:

grcki-jogurt

Primjena mliječne kiseline redovno podstiče kožu da se oslobodi mrtvih ćelija putem pilinga, dok proteini pomažu u hidrataciji kože i smanjenju bora. 

jabukovo-sirce1

S druge strane, jabukovo sirće  se koristi kako bi se spriječilo začepljenje pora. 

ulje-masline

Maslinovo ulje sadrži antioksidante i masti koje pomažu u smanjivanju slobodnih radikala koji oslobađaju iritiranu ili opečenu kožu. Štaviše, odličan  je prirodni ovlaživač za suhu kožu.

Recept za najbolju domaću kremu protiv bora

Potrebno je: 

10 kapi jabukovog sirćeta

5 kapi maslinovog ulja

običan jogurt

aging1

Uputstva:

Sve sastojke dobro promiješajte.  Stavite ovu nevjerovatnu kremu na lice i ostavite je da stoji 30 minuta. Nakon toga, isperite je hladnom vodom. Trebalo bi da koristite ovaj tretman najmanje 3 sedmice. Najbolje vrijeme za nanošenje ove kreme protiv bora je prije spavanja, kada ste opušteni. Rezultati će vas začuditi. Prije nanošenja maske, morate dobro očistiti lice.

 

Ne propustite