INTERNET GORI: Kolinda čestitala nogometašima na pobjedi, a evo kakvu sliku je objavila

Region
INTERNET GORI: Kolinda čestitala nogometašima na pobjedi, a evo kakvu sliku je objavila
.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja zbog obaveza u Bruxellesu nije mogla otputovati u Moskvu na polufinalnu utakmicu s Engleskom, odmah je na Facebooku objavila čestitku Vatrenima na pobjedi.

"Ljudi moji, MOGUĆE JE!!!!!!
Bravo, VATRENI! Bravo, svim navijačima!
HRVATSKA JE U FIIIIIINAAAAALUUUU!!!!!"
napisala je Kolinda i objavila svoju fotografiju.

U samo pola sata od objave njezina je čestitka zaradila preko 17 hiljada lajkova.

Nema sumnje da je Kolinda zvijezda ove večeri!

Novinar Tomislav Krasnec osvrnuo se na navijačku uniformu predsjednice Hrvatske sljedećim komentarom:

''Autfit hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za radnu večeru NATO samita u Briselu, u vrijeme utakmice polufinala Svjetskog prvenstva Hrvatska-Engleska u Moskvi'' - prokomentarisao je on.

U crvenoj haljini i sa širokim osmijehom, slikom ipak dominira šal vezan u mašnicu, u bojama "šahovnice".

Na terenu, sasvim prikladno. Ipak, na ovako ozbiljnom mjestu, kako kaže sam Tomislav, "najsudbonosnijem NATO samitu u istoriji" ipak malčice pretjerano.

Sa time se mnogi slažu - na stadionu je ovakav navijački rekvizit sasvim opravdan. Na ozbiljnom samitu nikako. Ima, prirodno, i onih koji joj drže stranu, govoreći da je u pitanju patriotizam.

"Koma", "Mila mati", "Izgleda kao bizarna stjuardesa" samo su neki od komentara na njen račun na Tviteru koji pišu protivnici detalja u vidu mašnice.

Možda i jeste patriotizam, ali šal je definitivno morala da ostavi za drugu priliku. Ne sumnjamo da žali što ne može da pruži podršku fudbalerima uživo, ali ko bi joj zamjerio - ima važnija i ozbiljnija posla - iako se to po odjeći ne bi reklo.

Ne propustite