Trikovi kojim ćete natjerati svoj mozak da radi baš ono što želite!

E buraz
Trikovi kojim ćete natjerati svoj mozak da radi baš ono što želite!
.

Do današnjeg dana, naučnici još uvijek istražuju zašto naši mozgovi funkcionišu baš na način na koji funkcionišu - posebno kada je riječ o funkcijama kao što su sjećanja, snovi i meditacija.

Mi ćemo vam pomoći da maksimalno iskoristite svoj potencijal i da se osjećate ispunjeno svakog dana uz ovih nekoliko trikova. Napravite male promjene u svom životu i pomozite vašem mozgu da radi nevjerovatne stvari!

Budite odmorni nakon samo 2 sata sna

1

Ovaj trik se naziva "Uberman raspored sna" i ovo je način da organizujete i izvučete maksimun iz REM faze sna.

Ako radite puno radno vrijeme dremajte po podne. Na primer lezite u 7 uveče i navijte alarm u 7 i 30. Večerajte i idite na spavanje oko 11.

REM faza sna je krucijalna i daje vam energiju. Kada imate normalan raspored spavanja, REM faza traje oko sat i po. A ako budete dremali po podne, ovo će vam pomoći da se koncentrišete i udvostručiće vaš REM san.

Odaberite sami šta ćete sanjati

2

Kontrolišite svoje snove:
- Vodite dnevnik o onome što sanjate. Čim ustanete, odmah zapišite šta ste sanjali. Ovo će naterati vaš mozak da primjećuje i zapamti detalje vaših snova.
- Lucidne snove imate uglavnom pre nego se probudite ili kad zaspite ponovo ubrzo nakon buđenja.
- Planirajte o čemu želite da sanjate pre nego što odete na spavanje. Na ovaj način ćete verovatno početi da sanjate i pre nego što skroz zaspite.
- Ponavljajte "Ja znam kada sanjam!" dok pokušavate da zaspite, na ovaj način ćete podstaći svoju svest tokom sna.

Izbacite negativne misli

3

Kada ste pod stresom, mislite na pozitivne stvari svaki put kada vam se nešto loše dogodi.
Ovo će uvežbati vaš mozak da negativnim stvarima pristupi sa pozitivnim stavom.

Tako da, na primjer, kada se sledeći put osjećate pretrpani poslom mislite o tome kako ćete nakon toga doći kući i uživati sa porodicom. Smanjićete stres i bolje ćete podnijeti situaciju.

Budite srećni u trenutku

4

Nauka je dokazala da stvari kao što su šetnja, razgledanje izloga, provođenje vremena sa voljenim osobama, pomaganje drugima može popraviti naše raspoloženje.

Kada rešite da promijenite stil života, zapamtite da nikako ne treba da dozvolite da neki incident uništi čitav vaš dan.

Skladištite pozitivne misli i sjećanja i na to se fokusirajte u stresnim situacijama.

Osjećajte se kao da ste imali ispunjen i produktivan dan

5

Da biste ovo postigli potrudite se da konstanto vašem mozgu pružite nove informacije, naučite nešto novo, upoznajte nove ljude, naučite neku novu veštinu, pronađite novi hobi.

Kada radite nešto novo i uzbudljivo, znači da obraćate pažnju. Vaš mozak će biti obazriv, a vaša fizička čula intenzivnija.

Oslobodite se bola

6

Istraživanja su pokazala da su ispitanici koji su dodirnuli ili buljili u svoju ranu intenzivno bolje mentalno shvatili bol koji su iskusili. Rezultat toga je bilo smanjenje količine bola za koji su mislili da osećaju.

Takođe možete pokušati da meditirate. Sednite na neko mirno i tiho mesto. Zamslite da ste na nekom lijepom mjestu i dočarajte sebi taj osjećaj tako što ćete zamisliti mirise i zvukove. Ovo će vam odvući misli od bola i stresa koji osjećate.

Zapamtite nečije ime

7

Da biste ojačali svoje pamćenje ponavljajte stvari.

Kada nekoga tek upoznate vežbajte tako što ćete ime te osobe ponoviti više puta. Recimo kada se upoznate recite "Drago mi je što sam te upoznao Džejn" - ponovite ime osobe u toku razgovora nekoliko puta. Na primjer, postavljajte im pitanja.

Ponavljanje će poboljšati vašu pažnju i pomoći će vam da zapamtite novu informaciju.

Postanite fokusiraniji

8

Istraživanja su pokazala da je odmaranje od vitalnog značaja za konsolidaciju memorije.

Zbog toga, sljedećeg puta kad učite nešto novo, pravite pauzu otprilike na svakih sat vremena. Opustite svoj mozak, čak i pokušajte da dremnete.

Iako ste možda sposobni da obavljate više stvari u isto vrijeme, vašem mozgu je potreban odmor, to će povećati vašu efikasnost i smanjiti šansu da napravite grešku.

Od neprijatelja napravite prijatelja

9

Prema istraživanju koje je odradilo "Lifehacker", rad i prevazilaženje izazova sa nekim može učvrstiti vaš odnos, često na veoma efikasan način.

Posvećivanje istom cilju, doživljavanje sličnih emocija i reakcija će sigurno pozitivno uticati na vaš odnos.

Ne propustite