ČUDA SU ITEKAKO MOGUĆA: Moćna Hrvatska je u finalu, Perišić i Mandžukić bacili zemlju u trans

Fudbal
ČUDA SU ITEKAKO MOGUĆA: Moćna Hrvatska je u finalu, Perišić i Mandžukić bacili zemlju u trans
.

Hrvatska je u finalu Mundijala u Rusiji! Vatreni su nakon herojskog preokreta savladali Engleze u produžecima s 2:1 i tako izborili historijski uspjeh. Perišić i Mandžukić su večeras bili junaci za slavlje koje će sigurno trajati do jutarnjih sati u komšiluku.

Odmah od prve minute igrači su krenuli žestoko, a Raheem Sterling snažno je ušao u Ivana Rakitića odmah u drugoj minuti igre, a ubrzo je i Mandžukić 'poklonio' lakat Hendersonu. U četvrtoj minuti utakmice Luka Modrić je na dvadesetak metara udaljenosti skrivio prekršaj te je Engleska iz opasne pozicije imala slobodnjak, a Trippier ga je odmah iskoristio za 1:0 Engleske! Danijel Subašić bio je nemoćan...

U 12. minuti ponovo je Engleska zaprijetila iz prekida, no neprecizan je bio Maguire. Opet je Maguire glavom zaprijetio dvije minute kasnije, no lopta je za dlaku promašila hrvatski gol. Pokušali su vatreni iz daljine, Perišić je zapucao na gol, a Walker je njegovu loptu okrznuo petom te je lopta otišla pored gola, no sudac je pokazao gol-aut za Engleze.

Izvozao je Rebić englesku odbranu te pucao s ruba šesnaesterca, no njegov udarac blokirali su stoperi lavova. U 23. minuti ponovno je Perišić pokušao iz daljine, ali bio je neprecizan. Gordi albion opet je napravio rapsodiju u hrvatskom šesnaestercu u 30. minuti, ali briljantne reakcije Subašića u dva napada zaredom ostavile su Hrvatsku u minimalnom zaostatku. 

Ponovo je Rebić zaprijetio engleskom golu, ali spreman je bio Pickford. Kakva prilika za Englesku! U 36. minuti Lingard je ostao sam na rubu šesnaesterca, no mladi Englez promašio je okvir gola. Nakon greške engleske obrane u 45. minuti loptu je u opasnoj poziciji dobio Ivan Rakitić, no Raketa je komplicirao te nije uspio uputiti udarac prema Pickfordu.

U sudijskoj nadoknadi Hrvatska je imala prekid, a na Dejanu Lovrenu počinjen je prekršaj u šesnaestercu, no turski sudac odbio je pogledati snimku te je samo pustio vrijeme do kraja poluvremena te su vatreni s minimalnim zaostatkom otišli na predah. U nastavku se Hrvatska pokušavala vratiti u igru, no prvih deset minut drugog poluvremena obilježeno je posjedom bez prilika, a u 56. ponovo je zaprijetila Engleska udarcem Lingarda iz daljine kojeg je blokirao Lovren.

Bila je 58. minuta kad se Strinić našao u opasnoj poziciji, ali umjesto udarca na gol hrvatski je bek odabrao ubačaj kojeg su engleski braniči s lakoćom izbacili iz šesnaesterca. Rakitić je pokušao zaprijetiti Pickfordu volejem u 61. minuti, ali Raketin udarac poput prave je rakete otišao visoko na tribine.

U 65. minuti najbolja šansa Hrvatske dosad! Perišić je uputio silovit udarac prema golu, no Lingard je u posljednji trenutak blokirao loptu. I onda izjednačenje. Nakon što nikako nije mogao naći formu kroz ovo natjecanje, savršen ubačaj Vrsaljka pronašao je Perišića koji je prekrasno nogom ugurao loptu u mrežu za 1:1 pored Walkera.

I onda zamalo opet Perišić! U 72. minuti Ivan je s lijeve strane lijepo zapucao no stativa ga je ponovno spriječila kao i protiv Rusije. Vatreni ne daju ni trenutka predaha engleskoj odbrani u tim trenucima! Potpuna blokada šesnaesterca gordog albiona događa se nakon izjednačenja, a opet je zaprijetio tko drugi nego - Perišić , no njegov je udarac iz daljine otišao iznad gola.

Opasno je po hrvatskoj lijevoj strani probio Lingard te poslao oštar ubačaj u šesnaesterac, no nasreću Kane nije stigao do lopte. Potom je prijetio i Mandžukić! Došao je Mandžo do lopte u 83. minuti i lijepo se oslobodio, no Pickford je bio spreman! Tek minutu kasnije zaprijetio je opet Perišić, ali lopta ide preko gola...

Kane je u drugoj minuti nadoknade ostao sam, no srećom po Hrvate njegov udarac glavom bio je neprecizan te su momčadi ostale izjednačene. Po treći put tako idemo u produžetke kada je Hrvatska u pitanju!

Tek je u produžecima selektor Zlatko Dalić povukao prvi taktički potez, teren je napustio Ivan Strinić, a zaigrat će Josip Pivarić! U 99. minuti junak je bio Vrsaljko, lopta je već skoro bila u mreži kada ju je bek vatrenih glavom izbio u drugom smjeru! U 101. minuti teren je napustio i neumorni Rebić, a zamijenio ga je Andrej Kramarić.

Potom smo vidjeli maestralnu intervenciju Pickforda u 105. minuti! Mandžo je naletio na loptu, no Pickford je naletio na njega i usput odbranio udarac.

Igrala se 109. minuta, prvo je pokušao ubaciti Pivarić, lopta je završila u bloku, ali najviši u skoku je bio Perišić koji je glavom gurnuo prema petercu gdje je iza engleske odbrane bio Mandžukić koji je lukavim udarcem savladao Pickforda za 2:1 Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva. Gol za finale Mundijala! Ostalo je 2:1 i Hrvatska je u velikom finalu s Francuskom. Najveći uspjeh je ostvaren!

HRVATSKA : Subašić; Strinić, Vida, Lovren, Vrsaljko; Brozović, Rakitić, Modrić; Rebić, Perišić, Mandžukić

ENGLESKA : Pickford; Walker, Stones, Maguire; Young, Lingard, Henderson, Alli, Trippier, Kane, Sterling

Ne propustite