''Životinje koje su ubijale su izdale moj narod': Čedomir Jovanović se oglasio na Facebook-u!

Aktuelno
''Životinje koje su ubijale su izdale moj narod': Čedomir Jovanović se oglasio na Facebook-u!
.

Predsjednik LDP Srbije Čedomir Jovanović prisustvovao je danas u Potočarima obilježavanju 23. godišnjice genocida u Srebrenici.

„Dolazim ovdje godinama i dolazim zbog Bosne, Bošnjaka, mog naroda, zbog naše djece, zbog ljudi. Kakva poruka odavde može da ode? Čini mi se da su Bošnjaci ovdje stradali jednom prije 23 godine, a da moj narod i svi oni koji negiraju srebrenički genocid stradaju svakog dana. Ovdje odavno ne dolazim zbog toga što tih 8.372 popisanih ljudi smatram žrtvama.

cedo

Oni više nego naša pamet čuvaju to malo mira što imamo ovde među nama. Sjećanje na njih je najjasnija slika tog ludila koje postoji i koje nam i danas diše za vratom. Dok ne budemo imali snagu da pobijedimo činjenicu da još uvijek zlo potiskuje dobro i laž istinu, nišani ovdje će mnogo više činiti za mir i za budućnost nego mi živi“, poručio je Jovanović.

Jedan od rijetkih političara u Srbiji koji redovno posjećuje Potočare i javno govori da je Srbija odgovorna za genocid u Srebrenici.

Na svom Facebook profilu objavio je video sa natpisom '' Životinje koje su ubijale su izdale moj narod.''

''Ne mogu da razumem one koji svoju bol i nesreću leče mržnjom prema bilo kome. Siguran sam da moj narod nije takav. Ne mislim da sam ja u Srbiji izdajnik – mislim da su izdajnici životinje koje su ubile momka od 22 godine i njegovu trudnu ženu u šestom mesecu trudnoće sa 20. Te životinje su izdale moj narod, a ne ja.''

 

Ne propustite