IZLIJEČIO JE PROŠIRENE VENE ZA DVA DANA POTPUNO PRIRODNO: Ovo je besplatan i provjeren lijek kojeg preporučuje svima!

Porodica i zdravlje
IZLIJEČIO JE PROŠIRENE VENE ZA DVA DANA POTPUNO PRIRODNO: Ovo je besplatan i provjeren lijek kojeg preporučuje svima!
.

U moru raznoraznih alternativnih načina liječenja pojedinih bolesti, još uvijek su najefikasnija prirodna rješenja.

Jedno takvo probao je i čitatelj portala Narodnamedicina.info, nakon niza godina u kojima nisu pomagale nikakve terapije niti farmaceutski proizvodi.

vene

Proširene vene danas predstavljaju jedan od najčešćih medicinskih problema, bolesti, ali i estetskih nedostataka koji pogađa izuzetno veliki broj ljudi. Osim toga, proširene vene na nogama mogu da uzrokuju i ozbiljne zdravstvene posljedice - otok, bol, upalu i svrab, kao i promenu boje kože od ružičasto crvene do tamno smeđe.

Na zahvaćenom dijelu noge često se otvaraju rane koje sporo ili nikako ne zarastaju, a posljedice za lokalno tkivo su dramatične. Budući da je za sve te promjene najodgovornija slabo pokretna, statična krv, njeno kontrolisano odstranjivanje za pacijenta predstavlja najbolje terapijsko rješenje.

prosirene-vene

Ali, iz iskustva pacijenata dobro je poznato da nijedno od ovih rješenja nije trajno, a nije ni jeftino u privatnim specijalizovanim klinikama, pa se problem nakon nekoliko godina ponovo pojavi. I onda se cijeli postupak ponavlja, što iziskuje i nove troškove.

Do proširenih vena dolazi kada zalisci u venama, koji sprječavaju povratni tok krvi, ne rade kako treba. Krv zaostaje na pojedinim mjestima, tako da se vene i obližnji kapilari šire i otiču propuštajući krv u okolno tkivo.

vene

Proširene vene javljaju se obično na nogama gdje su vene blizu površine, a prepoznatljive su po plavičastim prugama, mrežastim mrljama ili čvorovima koji mogu da narastu do veličine oraha.

Od proširenih vena boluje oko 15 odsto ljudske populacije, a čak četiri puta više oboljevaju žene. Uzroci su različiti, a kao prevenciju preporučuje se barem pola sata dnevno umjerene fizičke aktivnosti (šetnja, vežba, bicikl). Trebalo bi da nosite kompresivne čarape i uzimate ljekovito bilje u obliku gelova, krema ili čajeva od divljeg kestena, divlje ljubičice, borovnice, kupine, sjemena crnog grožđa i slično.

Međutim, ovom čitaocu ništa nije pomagalo. Sve je probao, ali posljednjih godina stanje mu je bilo sve gore i gore. Ali, prošlog vikenda je slučajno saznao za stari prirodni lijek. Primijenio ga je kod kuće, jer je lako dostupan i nakon dva dana bio je "novi čovjek".

Na njegovim nogama proširene vene su doslovno nestale. Koliko dugo - ne zna, ali ako se ponovo javi problem, sada barem zna lijek, a da to nije hirurški nož.

Problematično mjesto na nozi treba jednostavno obložiti listovima svježeg zelja, odnosno kupusa i sve to omotati najbolje prozirnom folijom koja čvrsto drži poput zavoja. Takvu oblogu treba držati dva do tri dana, povremeno promijeniti, ne previše često i problem će biti riješen.

kupus

"Probajte, ništa ne košta i ništa nećete izgubiti, samo ćete se iznenaditi", poručio je zadovoljni čitatelj.

Ne propustite