Oprez! Ovo su stvari koje UNIŠTAVAJU VAŠ LAPTOP: #4 svi radimo!

Tech
Oprez! Ovo su stvari koje UNIŠTAVAJU VAŠ LAPTOP: #4 svi radimo!
.

Laptop je danas možda jedan od najpopularnijih alata za rad. To je nešto što većina nas koristi svaki dan, ali rijetko mislimo kako da je ispravno upotrijebimo. Međutim, manja nepažnja može utjecati na njegov rad i dovesti do ozbiljnih šteta. Evo na šta biste trebali obratiti pažnju.

Držite kućne ljubimce s prijenosnog računala.

c1

Krzno i toplota računala nisu dobra kombinacija. To može dovesti do pregrijavanja i uništiti svoj rad.

Također, nemojte jesti ispred računala. Bilo koji dio hrane koji ulazi u vašu tipkovnicu na kraju će privući najviše neželjenih gostiju: žohara i mrava.

Pažljivo kada ga premještate

c2

Mehanički pogon tvrdog diska može oštetiti ako se previše ''kreće'' dok je aktivan jer ima mnogo pokretnih dijelova koji se lako mogu slomiti. Kao rezultat toga, izgubit ćete sve vaše podatke.

Ne ''lomite'' kablove previše

c3

Nemojte ih uvrtati u ili ih zamatati oko oštrih rubova. Nemojte naprezati kabel kada je uključen - to može dovesti do slabljenja utikača kao i problema s punjenjem.

Nemojte ga držati  na punjaču 24/7.

c4

Tehnički, ne možete prepuniti bateriju jer moderni modeli koriste litij-ionske baterije. Međutim, mikrokontroler koji štiti bateriju od prekomjernog punjenja može biti oštećen. U tom slučaju, napajanje bez napona će pregrijati bateriju.

Nježno ga zatvarajte i otvarajte

c5

Ne možete ''otvoriti'' prijenosno računalo držanjem samo kraj zaslona - to može biti najslabiji dio cijelog uređaja. Lagano otvorite i zatvorite poklopac, držeći ga u sredini.

Držite prijenosno računalo dalje od magneta.

c6

Svaki tvrdi disk ima magnete koji se koriste za pohranjivanje podataka. Kada stavite laptop blizu snažnog magneta, može uzrokovati magnetske smetnje i daljnji gubitak podataka.

Odspojite punjač ispravno.

c7

Čak i ako žurite, budite oprezni. Agresivni i oštri pokreti mogu oštetiti utikač, što može rezultirati problemima punjenja.

Koristite zaštitu

c8

Pažljivo očistite zaslon.

c9

Svi znamo da ne možete koristiti vodu i krpu za čišćenje zaslona. Koristite mikrofibre i posebna sredstva čišćenje. Nemojte pritiskati previše jer su zasloni prilično tanki.

Redovito gasite prijenosno računalo.

c10

Ne ostavljajte prijenosno računalo upaljenim ako ga ne koristite tijekom dana. Neprekidni rad istrošit će tvrdi disk i oštetiti i sustav hlađenja. Ako uređaj koristite nekoliko puta dnevno, koristite način rada za stanje mirovanja.

Držite tekućine dalje od prijenosnog računala.

c11

 

Ne propustite