Poznati proizvodi koji izgledaju sasvim drugačije širom svijeta : Za Coca-Colu ovo niste sigurno znali

E buraz
Poznati proizvodi koji izgledaju sasvim drugačije širom svijeta : Za Coca-Colu ovo niste sigurno znali
.

Prije uvođenja novog proizvoda u određenu regiju, marketinški stručnjaci provode istraživanja i temeljito proučavaju očekivanja potrošača. Proizvodne tvrtke nastoje prilagoditi dizajn ambalaže i nazive proizvoda kako bi se zadovoljile nacionalne osobitosti tržišta. Dakle, ako mislite da tačno znate kako izgleda vaša omiljena bombona, pokušajte je prepoznati u nekoj drugoj zemlji.


KFC

1

U Quebecu (KANADA), pokrajini francuskog govornog područja Kanade, nikada nećete naći KFC, poznati restoran brze hrane iz Amerike. Imaju restorane, ali to nazivaju Poulet Frit Kentucky ili jednostavno PFK.

MilkyWay

2

 

Ako ste negdje u Europi kušali ovu čokoladu, zasigurno ćete se sjetiti plavog paketa s malim zvijezdama. Ako želite kupiti istu u SAD-u, potražite 3 mušketira. Američka inačica MilkyWay-a dolazi u smeđem pakiranju i ima okus poput Mars čokolade.

Always ulošci

3


Očigledno, ženske higijenske proizvode tvrtke Procter & Gamble imaju različite nazive u različitim zemljama. Žene iz Azije i Australije koriste Whisper, Lines u Italiji, Orkid u Turskoj, Evax i Ausonia u Španjolskoj i Portugalu.

Lenor

4


Svaka domaćica iz Europe, Japana i Rusije zna da je Lenor brand omekšivača . Isti omekšivač koji se prodaje u Americi zove se Downy.

Opel

5

Sredinom 20. stoljeća, Vauxhall, jedan od najvećih proizvođača vozila u Velikoj Britaniji, spojio se s njemačkom tvrtkom Opel. Ipak, svi automobili proizvedeni za britansko tržište ne prodaju se pod markom Opel, već Vauxhall.

Olay

6

Tijekom svoje povijesti, Olay, popularna kozmetička marka tvrtke Procter & Gamble, imala je mnogo imena. Između ostalog, nazivali su ga uljem od Ulay, uljem Ulan i Oil of Olaz. Godine 1999. tvrtka je uvela jedinstveno globalno ime za svoje proizvode: Olay. Međutim, čak i nakon toga, u Nizozemskoj, Njemačkoj, Italiji i Belgiji još uvijek je poznat kao ulje Olaz ili jednostavno Olaz.

Coca-Сola Light

7

Nisko kalorična Coca-Cola također dolazi u različitim pakiranjima ovisno o zemlji. U SAD-u i Velikoj Britaniji bit će vam poslužena kao dijetalna kola, ali ako putujete diljem Europe, zatražite Coca-Cola Light. U mnogim zemljama, riječ "dijeta" ne mora nužno značiti nisko kalorijski proizvod. Od 2005, tvrtka je uložila novac u oglašavanje Coca-Cola Zero umjesto Coca-Cole Light.

Tide

8

Tide, deterdžent za pranje rublja proizvođača Procter & Gamble, ima najmanje još dva robna marka: Alo u Turskoj i Vizir u centralnoj Europi. Na lokalnim marketinškim stručnjacima odlučuje koje će marke biti bolje prihvaćene od strane potrošača. Usput, Tide također dolazi u različitim oblicima ovisno o vrsti čišćenja lokalnih ljudi . Na primjer, na Filipinima i Indoneziji, Tide dolazi u obliku sapuna.

Vazelin

9


Vazelin, iscjeliteljski lijek za suhu kožu, dio je obitelji Unilever. Naziva ga malo drugačije na španjolskom i portugalskom, pa ako slučajno potražite vazelin u tim zemljama, pobrinite se da to ispravno izgovorite: Vasenol.

Ovako su izgledali poznati proizvodi kada su se PRVI put pojavili! PASTA za zube će vas nasmijati

Danas teško možete pronaći nekoga tko nije vidio Apple ili Samsung uređaj. Međutim, ove su marke imale potpuno drugačiji izgled kada su se prvi put pojavile.

Zavirite u prošlost i pogledajte kako su svjetski poznati brendovi izgledali kada su se prvi put pojavili.

Prvi Apple kompjuter - Apple I

1

Prvi model Ford auta - ModelA

2

Prvi Bosh-ov frižider

3

Prvi Samsung TV

4

Prvi simens mobilni telefon

5

Prva verzija Microsoft Windows-a

6

Prva naslovnica IKEA kataloga

7

Prva Canon kamera

8

Prva Lego igračka

9

Prvobitni Harley-Davidson motocikl

10

Prvi Starbucks kafa shop

11

Prvi HP laptop HP-110

12

Prva Nivea krema

13

Sega- prva konzola

14

Prvi Chanel No. 5 parfem

15

Sony video kamera

16

Prva Vouge naslovnica

17

Prvi Philips brijač

18

Prva Barbie lutka ikad

19

Prvi Apple smartphone

20

Prva Colgate pasta za zube

21

naslovna

Ne propustite