Razigrani Brazil ispratio Srbiju kući, Švicarskoj dovoljan i remi

Fudbal
Razigrani Brazil ispratio Srbiju kući, Švicarskoj dovoljan i remi
.

Srbija nije uspjela po prvi put u svojoj povijesti izboriti osminu finala svjetskog prvenstva. U Moskvi je s 2:0 bio bolji Brazil, koji je uz remi Švicarske i Kostarike (2:2) izborio prvo mjesto skupine E. 

Tek što je utakmica počela, Brazilci su naišli na problem. Naime, igru je u devetoj minuti zbog ozljede napustio Marcelo, a umjesto njega je ušao Felipe Luis.

Švicarska je opasno živjela u uvodnim minutama protiv Kostarike, koja je nakon 10 minuta čak dva puta uzdrmala okvir gola. Prvo je u šestoj minuti Borges pogodio desnu stativu, a zatim je tri minute kasnije Colindres pogodio gredu.

Prvu pravu priliku na utakmici Brazila i Srbije vidjeli smo u 25. minuti kada je Neymar pokupio odbijenu loptu i iz mrtvog kuta pokušao iznenaditi Stojkovića, ali je golman Srbije odlično reagirao i sačuvao svoju mrežu.

Pet minuta kasnije odličnu solo akciju odigrao je Jesus, a braniči Srbije su u posljednji trenutak spasili mrežu i odbili loptu u korner. U drugom susretu ove grupe, iako je Kostarika bila bolja, Švicarska je preko Džemailija zabila u 31. minuti.

U 36. minuti do vodstva je došao i Brazil. Za gol je bila zaslužna Barcelonina kombinacija, Coutinho je sjajnom loptom u prostor proigrao Paulinha, koji je atraktivno prebacio Stojkovića. Coutinho je ove godine u dresu Barcelone i Brazila odigrao 29 utakmica, a 14 golova i osam asistencija, sudjelovao je kod 22 gola.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imala je Srbija. Ljajić je ubacio u 56. minuti, a Miranda je zamalo pogodio vlastitu mrežu. Odmah u sljedećem napadu, Brazil je nekoliko centimetara bio udaljen od povećanja vodstva, odličnu polukontru odigrali su izabranici Titea, a dobar Neymarov udarac odbranio je Stojković.

Kostarika je u 56. minuti preko Wastona došla do izjednačenja protiv Švicarske. U 61. minuti Srbija je imala do tad najbolju priliku, Tadić je ubacio, Alisson kratko odbio do Mitrovića koji je pucao glavom, ali se na pravom mjestu našao Thiago Silva i blokirao siguran pogodak.

Tri minute kasnije, Mitrović je ponovno zaprijetio. Nakon ubačaja s desne strane bio je najviši u šesnaestercu, no Alisson je bio dobro postavljen. I umjesto do izjednačenja, Srbija je u 68. minuti došla do još većeg zaostatak. Neymar je izveo korner, Thiago Silva ušao na prvu stativu i zakucao loptu u mrežu. Bio je ovo drugi Silvin pogodak na svjetskim prvenstvima, a prvi je u Brazilu postigao na isti način, nakon Neymarovog kornera. 

U osam odigranih utakmica svjetskih prvenstava, Neymar je s pet golova i dvije asistencije sudjelovao u sedam brazilskih golova. U 83. minuti, Neymar je iz voleja pokušao zabiti nakon Willianovog centaršuta, no nije dobro zahvatio loptu koja je otišla nekoliko metara iznad gola.

Sve nade srbijanske reprezentacije o prolasku u osminu finala završile su u 88. minuti utakmice između Švicarske i Kostarike kada je za 2:1 vodstvo Švicaraca zabio Drmić. Kostarika je nakon Ruizovog jedanaesterca izjednačila na 2:2, ali taj pogodak nije imao utjecaj na poredak u skupini E.

Brazil će u osmini finala igrati protiv Meksika, 2.jula u Samari, dok će Švicarska dan kasnije u Sankt Peterburgu igrati protiv Švedske.

(Novi.ba)

Ne propustite