Ovo su sigurni dokazi da neko prisluškuje vaš telefon i da ste žrtva hakera koji vam kradu podatke

Internet
Ovo su sigurni dokazi da neko prisluškuje vaš telefon i da ste žrtva hakera koji vam kradu podatke
.

Novi modeli mobilnih telefona izlaze svake godine, sa boljim i bržim aplikacijama i slično. Ne samo da sve ovo omogućava korisnicima da uživaju u svojim aktivnostima već omogućava i hakerima da vas ilegalno prisluškuju ili prate vaš sistem.

1. Ne možete brzo da isključite telefon

h

Ako imate problema da isključite telefon i ovo vam se desi par puta, onda ste sigurno meta prisluškivanja ili praćenja. Neuobičajno dugo vrijeme potrebno da se telefon isključi je pokazatelj da se za ovo vrijeme zatvaraju svi operativni programi za praćenje. Možda vam je telefon nefunkcionalan, ali u svakom slučaju proverite bilo kakvo čudno ponašanje.
2. Upotreba baterije

h1

Ako vam se baterija prazni u kratkom rasponu vremena nakon što se napunila je još jedan pokazatelj da vas neko prati ili prisluškuje. Kada neko ima pristup vašim informacijama, baterija telefona se takođe koristi i samim tim prazni.

 
3. Nerazgovjetan i izobličen glas

h2

Još jedan pokazatelj da je vaš telefon praćen jeste to što kada razgovarate sa nekom osobom, njen glas postane izobličen. Ako vaš ili njihov glas počne da pucketa ili zvuči kao robot, vaš razgovor se vjerovatno snima.

 
4. Uznemirujući zvukovi

h3

Ako čujete neke čudne zvukove ili zujanje u pozadini dok razgovarate telefonom, to znači da vas neko prisluškuje. Većina ljudi misli da je ovo zbog loše veze, ali ne mora da znači da je stvar tako bezazlena. U nekim slučajevima može da bude posljedica lošeg prijema zbog vremenskih pojava ili tehničkih komplikacija na mreži. Pošto je prijem u današnje vrijeme vrlo napredan, loš prijem je vrlo neuobičajan.

 
5. Čudno ponašanje telefona

h4

Provjerite bilo kakve čudne pojave na telefonu i način na koji se ponaša. Da li iznenada zasvjetli kada ga ne koristite, isključi se ili ispušta bilo kakve zvukove? Svi telefoni rade čudne stvari s vremena na vrijeme, ali ako je na regularnoj bazi onda može da znači da vas neko prati.

6. Primanje neuobičajnih poruka

h5

Da li dobijate čudne poruke koje sadrže brojeve, simbole i znakove? Funkcija daljinskog upravljanja špijunskog softvera radi slanjem tajnih kodiranih tekstualnih poruka na telefon, a u nekim slučajevima se mogu vidjeti - ako softver ne radi ispravno. Ako vam se to dešava redovno, možda imate špijunsku aplikaciju u telefonu.
7. Povećana upotreba podataka

h6

Da li ste primijetili da vam je povećana upotreba podataka na telefonu? Neke špijunske aplikacije koriste internet kako bi poslale informacije prikupljene o vašem telefonu. Na ovaj način možete da primijetite da li vam neko iskorišćava telefon.
8. Telefon se zagrijava

h7

Ako vam je telefon konstantno ugrijan, čak i kada ga ne koristite, možda je uključen softver za praćenje ili prisluškivanje. Na nekim telefonima se baterije brzo griju čak i pored osnovnih aplikacija, ali ako postane vrlo vruć na dodir, budite na oprezu.
9. Prisluškivanje mobilnih telefona

p

Ugroženi ste ako ostavljate mobilni telefon u ormariće ili dajete ljudima da se posluže telefonom. Svako može da instalira programe za prisluškivanje GPS-om, pronađe vašu lokaciju i snimi sve vrste komunikacija. Korišćenje spoljnog uređaja za preuzimanje podataka sa SIM kartice je sličan USB-u. Sve što treba da uradite je da sami stavite SIM u telefon. Nakon što ste završili sa preuzimanjem, pristupite svakom snimljenom razgovoru, istorijatu poziva i poruka.
10. Kako mobilne kompanije izdvajaju detalje

p1

Kompanijama koje su zadužene za praćenje veze i internet je potreban samo vaš broj telefona u svom softveru i na taj način imaju sve detalje vezane za vaš mobilni telefon. Dok kompanije ne prisluškuju vaš razgovor ilegalno, neko korumpirano osoblje može zloupotrebiti svoj službeni položaj da bi to uradio. Neki drugi uređaji su specijalizovani za prisluškivanje telefona jednostavnim biranjem broja. Ovaj uređaj snima razgovore, kao i lokaciju vašeg mobilnog telefona.

Ne propustite