UKLONITE IH ZAUVIJEK: 9 nevjerovatnih načina da se apsolutno sve pere i čisti

Praktična žena
UKLONITE IH ZAUVIJEK: 9 nevjerovatnih načina da se apsolutno sve pere i čisti
.

Moguće je očistiti bilo što ako koristite dobro sredstvo za čišćenje i imate perilicu rublja. Ali što ako nemate nikakve opreme za pranje ili nemate dovoljno vremena za rješavanje problema? Kako se možete osloboditi suhih mrljica?

Brza rješenja za "zastrašujuće" mrlje koje će vam omogućiti uklanjanje mrlja zauvijek.

№ 9. Travnjak

f1

Svaki roditelj zna koliko je teško prati travu i prljavštinu na trapericama. Kako biste uklonili to, trebate učiniti sljedeće:

Pomiješajte 1 litru vode s 1 žlicom otopine amonijaka. Zatim samo pootopite mrlju otopinom i protrljajte ga s ubrusom ili spužvom.
№ 8. tinta

f2

Suha tintna neće se ioprari ni u stroju za pranje rublja, i to je činjenica. Međutim, imamo nekoliko savjeta o tome kako olakšati proces pranja:

Možete koristiti mješavinu vodenog rastvora amonijaka i vina (odnos 1: 1). Moraćete dati sve od sebe da biste se oslobodili mrlja bez pranja
№ 7. Ulje i mast

f3

Postoji nekoliko načina da se oslobodite mrlja nafte i masti, i svi oni dobro rade.

Ako je mrlja svježa, stavite je između 2-3 sloja papirnih peškira. Gurnite komad odjeće i ponovite akciju ako je mrlja još uvijek tu. U slučaju da vrh ne radi uklanjanje mrlja u potpunosti, očistite ga pomoću benzina.
Uljane mrlje na zemlji mogu se ukloniti pomoću s benzina (pola čaše i pola kašičice odgovarajuće). Nanesite mješavinu na tkaninu i ostavite da se osuši.

№ 6. Ruž za usne

f4

Ruž za usne i šminkanje su problem za sve djevojke (i tragovi odjeće). Srećom, možete ih jednostavno ukloniti.

Stavite komad odjeće (mrlja) na papirnati ručnik i protrljajte obrnutu stranu pamučnim slojem natopite. Nemojte zaboraviti mijenjati ručnike za bolji rezultat.
№ 5. Lak za nokte

f5

Lak za nokte "napada" svoju odjeću i plahte samo jednim nespretnim pokretom. Boja se može ukloniti, ali ćete morati naporno raditi na njoj.

Stavite obojeni dio odjeće (mrlja odozdo) na pamučnu tkaninu, a zatim nanesite pamučnu kuglu natopljenu u acetonu. Utrljajte dok se mrlja ne ukloni. Da biste uklonili mrlju bez tragova, također ćete morati natapati svoju odjeću u vrućoj vodi i dobro isprati.
№ 4. Bobice, voće, sok

f6

Sve mrlje od bobica mogu se potpuno očistiti, ali postoje savjeti za uklanjanje najgore od njih.

Namočite pamučni sloj u uobičajeni ocat i nanesite mrlju. Zatim isperite komad odjeće u hladnoj vodi.
Nanesite sol NA svježe mrlje - apsorbira višak vlage, a mrlja se neće širiti. Zatim dodirnite mrlju vrućom vodom.
№ 3. Krv

f7

Kada slučajno izrežete ruku, instinktivno pokušavate zaustaviti krv. Zato obično stavljamo prst u usta ili ga obrišemo na odjeću.

Ako želite ukloniti krvnu mrlju, nanesite vodenu otopinu amonijaka i ostavite ga 10-15 minuta. Zatim, ako je mrlja još uvijek tamo, isprati komad odjeće sapunom.
№ 2. Čokolada

f8

Svi volimo čokoladu - to je ukusno i poboljšava vaše raspoloženje. Ali nitko od nas ne želi vidjeti mrlje od čokolade na našoj odjeći.

Ako je mrlja svježa, samo je pokrijte solom. Zatim ga isperite toplom vodom.
Stare mrlje mogu se ukloniti 1,5% -tnom otopinom amonijaka ili otopinom octene kiseline (1: 1).
№ 1. Znoj

f9

Čudno kako se čini, nijedan antiperspiranti ne štite od mrlja od znoja na vašoj odjeći. Bit će vam drago da se takve mrlje lako uklanjaju.

Pomiješajte tekućinu za pranje posuđa (1 žličica) vodikovim peroksidom (3-4 žličice) i soda (2 žličice). Nanesite mješavinu na mrlju, pričekajte malo, a zatim isperite vodom.
Također možete koristiti ocat i vruću vodu kako biste uklonili takvu mrlju.
 

Ne propustite