VREMENSKA PROGNOZA: Prije podne postupno naoblačenje, poslije podne slaba kiša ili pljusak

Bosna i Hercegovina
VREMENSKA PROGNOZA:  Prije podne postupno naoblačenje, poslije podne slaba kiša ili pljusak
.

Jutros je u našoj zemlji bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u centralnim i istočnim područjima. 

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 1 stupanj, Bugojno 7, Ivan Sedlo i Jajce 8, Sarajevo i Sokolac 10, Banja Luka, Bihać, Livno, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 12, Prijedor 13, Bijeljina, Doboj i Zvornik 14, Gradačac i Grude 16, Trebinje 17, Mostar 18 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznoiso 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u jutarnjim satima prohladno i u većem dijelu naše zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano. U centralnim i istočnim područjima umjereno oblačno vrijeme. Prije podne, postupno naoblačenje. Poslije podne i krajem dana, slaba kiša ili pljusak se očekuje ponegdje u Krajini, Posavini i u centralnim djelovima. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna od 19 do 24, na jugu od 24 do 28 stupnjeva. 

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti, a mjestimično se očekuju kiša i pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 20 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ne propustite