OSVJEŽAVAJUĆI LJETNI DESERT: Jednostavno napravite panna cottu, a izgledat će luksuzno!

Kuharica
OSVJEŽAVAJUĆI LJETNI DESERT: Jednostavno napravite panna cottu, a izgledat će luksuzno!
.

Neće vam oduzeti puno vremena, a savršena je za ljetna druženja

Dosta je slična pudingu i vrlo je jednostavna, ali izgleda tako posebno i luksuzno. Ovaj desert će oduševiti sve koji ga probaju.

panakota-od-jagoda-v
Sastojci:

    1 kašika želatine u prahu
    2 kašike vode
    400 ml slatkog vrhnja
    100 ml mlijeka
    2 kašike šećera
    1 čajna kašika ekstrakta vanilije
    prstohvat soli
    posudice za panna cottu

krema

Za preljev

    150 ml vode
    100 g šećera
    150 g šumskog voća
    50 g škrobnog brašna

Priprema:

Posudice/kalupe lagano nauljite pa papirnatom maramicom uklonite višak ulja. U maloj posudi rastopite želatinu u vodi te pustite da stoji oko 5 minuta.
U dublji lonac stavite vrhnje i mlijeko te ih miješajući zagrijavajte na laganoj vatri (mlijeko ne smije zakipjeti). Nakon jedne minute dodajte šećer te miješajte dok se sav ne otopi.

panakota1
Lonac sklonite s vatre i u smjesu umiješajte želatinu, vaniliju i sol. Kremu raspodijelite u posudice i stavite da se hladi u hladnjaku barem 3-4 sata.
Za preljev prokuhajte na vatri voće, vodu i šećer dok se potonji ne otopi te tu smjesu propasirajte kroz cjedilo  da se riješite koštica. Preljev vratite na vatru te mu dodajte škrobno brašno (pazite da nema grudica). Ohladite ga i prelijte preko ohlađene panna cotte koju ste izvadili iz posudica.

panakota

Ne propustite