ZA NEKA ĆETE SE IZNENADITI: Na ovim mjestima na svijetu je fotografiranje zakonom zabranjeno!

Zanimljivosti
ZA NEKA ĆETE SE IZNENADITI: Na ovim mjestima na svijetu je fotografiranje zakonom zabranjeno!
.

Odmori su dugo očekivani predah od posla koji bi trebao ostaviti samo topla uspomene i najljepše dojmove. Međutim, u nekim zemljama, nejasna pravila i čudna ograničenja mogu nezgrapne turiste dovesti u nemilost sa zakonom

Ovo je popis mjesta na kojima je fotografiranje zabranjeno:

Amsterdam, Nizozemska

2

'' The Red Light District'' Amsterdamu poznat je po bordelima, slikovitim kanalima i kafićima. U ovom dijelu grada, lokalni vlasnici mrze kada turisti snimaju fotografije prostitutki koji stoje na prozorima. Ako se upustite u ovo mjesto s kamerom, u najboljem slučaju, netko bi vas mogao otjerati. U najgorem slučaju, riskiraš da budeš pretučen.

Južna Koreja

3

U ovoj zemlji zabranjeno je fotografiranje žena bez njihovog pristanka - čak i na javnim mjestima. Zanemarivanje ovog pravila smatra se aktom se**ualne agresije i kažnjivo je novčanom kaznom od 10 milijuna wona ($ 8.800) i do pet godina zatvora.

SAD

4

U Sjedinjenim Državama, zakoni vezani uz fotografiranje mnogo su opušteniji nego u Južnoj Koreji. Ipak, u nekim ćete slučajevima možda upasti u nevolje, ako budete fotografirali privatnu imovinu. Uvijek je poželjno da prvo dobijete dozvolu vlasnika nekretnine. I, što je najvažnije, uvijek obratite pažnju na znakove zabrane.

Ujedinjeni Arapski Emirati

5

U UAE, snimanje fotografija na zabranjenim mjestama može rezultirati kaznom zatvora od jednog do tri mjeseca i novčanom kaznom u iznosu od 1.361 $. Na mnogim je mjestima zabranjeno korištenje fotoaparata zbog lokalnih praznovjerja. Također, ne možete fotografirati vladine zgrade, određene mostove i palače šejhova, ova zabrana je zapravo zapisana u zakonodavstvu zemlje.

Sjeverna Koreja

6

Ako želite posjetiti ovu zemlju, pripremite se za ozbiljna ograničenja vaših kretanja i ponašanja. U Sjevernoj Koreji ne smijete napustiti svoj hotel bez vodiča, niti možete fotografirati bez dozvole vodiča. Ako se ne pridržavate ovih pravila, u najboljem slučaju ćete platiti novčanu kaznu.

Japan

7

U Japanu zabranjeno je fotografiranje određenih hramova i kipova. Očigledno, pravljenje fotogarfija može smetati duhovima. Neke od njih ne smiju se fotografirati nikako, dok druge samo u određenim vremenskim razdobljima.

Alžir

8

Alžir je prilično konzervativan, osobito južni dio ove zemlje. Možete snimiti fotografije muškaraca samo nakon njihovog pristanka. Žene se mogu fotografirati samo uz pristanak  muževa ili očeva, jer se smatraju njihovom imovinom. Strogo je zabranjeno fotografiranje mostova, brana i vojnih objekata.

Ne propustite