Seehofer: Ukoliko summit ne poluči učinkovita rješenja, migranti koji su već registrirani u nekoj drugoj zemlji EU-a bit će odbijeni

Svijet
Seehofer: Ukoliko summit ne poluči učinkovita rješenja, migranti koji su već registrirani u nekoj drugoj zemlji EU-a bit će odbijeni
.

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer izjavio je da u sporu s kancelarkom Angelom Merkel oko migrantske politike neće ustuknuti, prenosi dpa dijelove intervjua ministra listu Sueddeutche Zeitung.

On je u tom razgovoru ponovio kako je odlučan da će početi vraćati ljude s granice ukoliko se ne pronađe prihvatljivo rješenje za migrantsko pitanje. Također je istaknuo da bi bilo vrlo neuobičajeno da Merkel iskoristi svoju političku moć i stavi veto na njegov plan.

"Nećemo dozvoliti da se to dogodi", kazao je Seehofer i dodao da je kancelarkin ured "napravio slona od buhe".

Ovaj tjedan izbila je žučna svađa između Merkelinih kršćanskih demokrata (CDU) i sestrinske bavarske stranke i koalicijskog partnera, Kršćanske socijalne unije (CSU), koju predvodi Seehofer.

CSU želi početkom jula početi s odbijanjem svih azilanata koji su prethodno registrirani negdje drugdje u Europi.

"Ukoliko summit EU-a ne poluči učinkovita rješenja, migranti koji su već registrirani u nekoj drugoj zemlji EU-a bit će odbijeni", ponovio je Seehofer. On tvrdi da nikada nije predlagao da se granica potpuno "zapečati", već da bude moguće učinkovito vraćati ljude s granice.

Ne propustite