Ako planirate odmor u OVIM ZEMLJAMA nekoliko stvari morate imati na umu!

Zanimljivosti
Ako planirate odmor u OVIM ZEMLJAMA nekoliko stvari morate imati na umu!
.

Svatko zna da prije odlaska na putovanje mora kupiti polisu osiguranja, napraviti fotokopiju  putovnice, sastaviti medicinski komplet za svaku prigodu i ne zaboraviti kremu za sunčanje. No, putovanje u neke zemlje možda neće biti tako mirno kao što bi se salo uaključiti iz turističkih brošura.

Meksiko

b1

U Meksiku se možete sunčati na plažama s bijelim pijeskom, piti pravu tequilu i istraživati ​​drevne piramide. Ali nemojte zaboraviti na svoju sigurnost

-U Meksiku ima 280 vrsta škorpiona. Većina njih nije otrovna, ali neki mogu ubiti čovjeka jednim ugrizom. Pazite svaki korak kada idete u šetnju.

-Ako se nađete pijani na ulicama Meksika, možete ići u zatvor. Također trovanje alkoholom u Meksiku nije rijetka pojava.

-Voda u Meksiku nije pogodna za piće, pa čak i sami meksikanci to priznaju. Pijte samo flaširanu vodu.

-Razina zločina ovdje je visoka. Turisti mogu biti opljačkani čak i u javnom prijevozu. Budite oprezni kada uzmete novac iz bankomata. Nemojte hodati sami navečer.

Kolumbija

b2

U Kolumbiji možete vidjeti Arheološki park San Agustín i Nacionalni park kave. Ili možete pogledati uutrašnjist crkve Las Lajas i katedrale soli u Zipaquiráu. Ima puno toga za vidjeti, ali nije uvijek sigurno putovati po ovoj zemlji.

-Kolumbija ima visoku razinu kriminala. Ako uhvatite taksi na ulici, možete zapasti u nevolje. Preporučljivo je nazvati taksi s recepcije hotela i koristiti samo usluge službenih, privatne izbjegavajte.

-Voda u Kolumbiji dom je morskih pasa, pirana i jedne od najotrovnijih vrsta žaba na Zemlji. Nosite posebne kvalitetne cipele/papuče kad ulazite u more kako biste izbjegli povredu stopala. Obvezno pitajte lokalne stanovnike ili vodiče kojie su plaže pogodne za plivanje.

Turska:

b3

Turska je jedna od najpopularnijih i najsigurnijih turističkih destinacija. Ali ovdje možete naići na iznenađenja.

-Na mjestima koja nisu popularna kod turista, žene ne bi trebale napustiti teritorij hotela bez da ih netko prati. Također biste trebali izbjegavati šetnju noću i nositi odjeću koja previše otkriva. Dobro je da uvijek imate maramu.

-Dok ste u Turskoj, možete se susresti s tradicionalnim turskim WC-om, koji izgleda kao rupa na podu. Uobičajeno je da se intimni dijelovi u tim slučajevima peru vodom, tako da možda nema toaletnog papira ili ćete možda  morati platiti dodatnu naknadu za to. Nosite papirnate maramice uvijek s vama.

Indija

b4

Postoje desetine razloga za posjetu Indiji. Na primjer, možete vidjeti veličanstvene drevne palače, festival boja i svjetla i kušati lokalna jela. Ali ovdje se možete susresti i neugodim stvarima.

-Lako je dobiti infekciju, a da biste to izbjegli, pijte samo vodu u bocama poznatih brandova kupljenih u trgovinama. Prije putovanja, cijepite se protiv hepatitisa A i tifusa.

-Ženama koje putuju u Indiju savjetuje se da poštuju lokalne načine oblaćenja i izbjegavaju hodanje same noću kako ne bi izazivale seksualno uznemiravanje na ulicama, posebno u ruralnim područjima i mjestima koja nisu popularna kod turista.

Egipat

b5

U Egiptu možete uživati ​​u pogledu na drevne piramide i promišljene Sfinge, otići plivati ​​u Crvenom moru i jahati devu. Vaš odmor će ići glatko ako zapamtite neka pravila, a tiču se vaše sigurnosti.

-Nemojte plivati ​​u rijeci da izbjegnete zaraze. Plivajte u moru ili bazenu s pročišćenom vodom. Ako se nalazite u slatkoj vodi, pazite slučajno voda ne dođe u kontakt s ustima.

-Koraljni grebeni Crvenog mora dom su vijenaca-od-trnja morske zvijezde. Njihove igle su otrovne i izazivaju povraćanje, vrtoglavicu i upale kože. Ako se povrijedite na nju, stavite zahvaćeno područje u vruću vodu, očistite ranu, nanesite antiseptike i posavjetujte se s liječnikom.

-Egipat je muslimanska zemlja, zbog čega se ne preporučuje da se izvan hotela nosi odjeća koja puno otkriva.

Različite bolesti su vrlo česte u Egiptu. Na primjer, hepatitis A i B. Pobrinite se da imate sve potrebne vakcinacije: ospice, rubeola, difteriju, tetanus, pertusis i druge bolesti.

Ne propustite