Iako se možda čine bezazleno: Ove promjene u organizmu TREBA OZBILJNO SHVATITI!

Porodica i zdravlje
Iako se možda čine bezazleno: Ove promjene u organizmu TREBA OZBILJNO SHVATITI!
.

Naše je tijelo jedan od najsloženijih strojeva. Kao i svaki sofisticirani stroj, tijelo stalno šalje informacije o nedostatcima: u ovom slučaju, djelovanja naših unutarnjih organa i sustava. Međutim, često zanemarimo ono što nam tijelo govori, a to je velika pogreška.

Na ove biste signale zaista trebali obratiti pažnju:

Tamni krugovi ispod očiju

z1

Možda će se pojaviti tamni krugovi pod vašim očima ako malo spavate. Liječnici preporučuju da spavate najmanje 7-8 sati svake noći. Međutim, oni također mogu biti rezultat nečeg sasvim drugog, kao što je anemija.

Promjena boje na prstima

z2

Ako ste primijetili da vaši prsti često mijenjaju boju, trebali biste biti svjesni da postoji ozbiljan razlog za to. To je znak da imate Reynaudov sindrom - stanje u kojem niske temperature uzrokuju grčeve u krvnim žilama, što dovodi do promjena boje kože na vašim prstima.

Zamagljen vid

z3

Ako se oči često umore i počnete primijećivati da se ponekad ne možete prepoznati osobe ili čitati prometne znakove s obične udaljenosti, imate kratkovidnost ili astigmatizam. Trebali biste posjetiti optičara.

Mrlje ispred vaših očiju

z4

Tu spadaju različiti oblici: mogu biti tačkice ili trakice. Mogu se pojaviti odjednom i često u jake svjetlosti. Ako ih viđate više od sedmicu, obratite se liječniku. To može biti rani simptom katarakte ili drugih ozbiljnih problema.

"Zvukovi" u trbuhu

z5

Zvukovi u želucu uzrokovani su procesima koji se događaju u vašim crijevima. Ako se to događa rijetko, onda se ne treba brinuti. Ali ako ustanovite da vaš želudac redovito pušta zvuk ili ako je popraćen bolom, odmah trebate potražiti liječnika.

Djelomični gubitak mirisa

z6

Smanjenje osjetljivosti vašeg osjećaja mirisa kako ste stariji nastaje kao posljedica oštećenja živčanog sustava. Ali ako ste relativno mladi i počeli primijetiti da gubite osjećaj mirisa, odmah potražite liječnika. To može biti rezultat snažne prehlade ili druge virusne infekcije.

''Trzanje'' kapka

z7

Dugotrajno trzanje kapaka može ukazivati ​​na to da su vam oči premorene. Da biste to nadvladali, trebali biste nakvasiti oči pamučnim ''jastučićima'' natopljenim hladnom vodom. Ako to ne uspije i trzanje se nastavi, trebate potražiti pomoć  neuropatologa. Ovo može biti znak ozbiljnog problema s vašim živčanim sustavom.

Zujanje u ušima

z8

Tinnitus je osjećaj zvonjenja ili buke u vašim ušima. Mnogi ljudi pokušavaju ne obraćati pozornost na taj osjećaj, vjerujući da na bilo koji način ne ugrožava njihovo zdravlje. Ali stalno zvonjenje prilično vjerojatno uzrokuje bolest. Međutim, najčešći uzrok zvona u vašim ušima je stalna glasna buka u vašoj okolini.

Dislokacija ramena

z9

Bilo da je uzrok sprtska povreda ili bilo šta drugo, ovaj znak ne biste trebali shvatati olako.

Ne propustite