Vremenska prognoza za predstojeći vikend

Vijesti
Vremenska prognoza za predstojeći vikend
.

Danas je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 10 stupnjeva, Bihać 14, Bugojno, Gradačac, Jajce, Livno, Sanski Most, i Tuzla 15, Banja Luka i Doboj 16, Brčko, Ivan Sedlo, Zenica i Srebrenica 17, Bijeljina i Sokolac 19, Sarajevo i Zvornik 20, Bileća 23, Mostar 25, Grude 27, Trebinje 28, Stolac 30 stupnjeva.


Sutra u jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimično može pasti kiše i uglavnom prohladno. Prije podne, postepeno razvedravanje. U ostatku naše zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 12 do 18, a najviša dnevna od 19 do 24, na jugu od 23 do 26 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Sarajevu u jutarnjim satima umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura oko 5, najviša dnevna oko 19 stupnjeva.vrijem1

Za nedjelju u jutarnjim satima prognozirano je prohladno i u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje. Prema kraju dana slaba kiša ili pljusak su mogući ponegdje u Krajini, Posavini i u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 13 do 18, a najviša dnevna od 19 do 24, na jugu od 24 do 28 stupnjeva.

U ponedjeljak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Padavine, uglavnom, u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stupnjeva..

U utorak će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima na sjeveru, bez padavina. Tokom dana, u cijeloj zemlji nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stupnjeva.

vrijeme2

Ne propustite