Shaqiri u nadoknadi donio tri boda Švicarskoj

Fudbal
Shaqiri u nadoknadi donio tri boda Švicarskoj
.

U derbiju dana na Svjetskom prvenstvu u Rusiji reprezentativci Švicarske su golovima Xhake i Shaqirija savladali selekciju Srbije. Rezultat je bio 2-1, a za "Orlove" je pogodio Mitrović.

Brzo su reprezentativci Srbije došlo do vodstva. Tadić je sjajno ubacio, a Mitrović glavom pogodio i matirao Sommera koji zaista nije imao neke velike šanse da odbrani sjajan udarac napadača reprezentacije Srbije. Mogli su Švicarci brzo do izjednačenja. Džemaili je izašao pred golmana Stojkovića, a ovaj je sjajnom paradom odbranio gol Srbije.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1-0 za Srbiju koja je bila bolji rival u tom periodu meča. U drugo poluvrijeme selektor Petković uveo je u igru Gavranovića. U šestoj minuti nastavka Xhaka je dočekao jednu loptu sa nekih 20-ak metara, šutirao svojom "ljevicom" i matirao golmana Stojkovića koji nije imao sreće prilikom šuta igrača Arsenala obzirom da od svojih saigrača nije vidio loptu.

641cdf5dda2c56d762b6

Napadali su Švicarci u nastavku. Više su bili željni pobjede večeras, iako tabela govori kako je ona možda bila potrebnija Srbiji. Branili su se "Orlovi" sve do 90. minute kada je u kontru krenuo brzonogi Shaqiri. Tošić nije mogao da ga stigne i ovaj je zabio za konačnih 2-1.

Sada prvo mjesto na tabeli dijele Brazil i Švicarska sa po četiri boda. Treća je Srbija sa bodom manje, dok Kostarikanci nemaju nijedan. U posljednjem kolu Srbiji će biti potrebna pobjeda protiv Brazila ukoliko žele prolaz dalje.

(Novi.ba)

Ne propustite