Dva gola Muse za prvu pobjedu Nigerije na Mundijalu

Fudbal
Dva gola Muse za prvu pobjedu Nigerije na Mundijalu
-

Reprezentacija Nigerije stigla je do prve pobjede na Mundijalu u Rusiji. Nakon što su u prvom kolu ostali poraženi od Hrvatske, danas su rezultatom 2-0 bili bolji od selekcije Islanda. Strijelac oba gola bio je sjajni Ahmed Musa.

Prvo poluvrijeme današnje utakmice bilo je vjerovatnije najdosadnije u dosadašnjem toku Mundijala. Svega dva udarca u okvir gola, i to oba Islanda. U šestoj minuti su izveli jednu polukontru, Sigurdsson je izašao sam pred golmana Uzoha, ali pucao je preslabo. Na drugi šut u okvir gola čekalo se na sudijsku nadoknadu prvog dijela. Finnbogason je šutirao sa nekih pet metara, ali lopta je otišla pored lijeve stative.

Dosadno poluvrijeme je završeno bez golova. Činilo se kako se ništa bitno neće promijeniti ni u drugom dijelu, ali tek što su igrači izašli na teren Nigerijci su stigli do vodstva. Izveli su jednu kontru, Moses je vodio loptu po desnoj strani, ubacio u sredinu, a Musa je prvo sjajno primio loptu, a onda i poslao loptu iza leđa Uzoha. 

e937a9791db1f28e27ef

Ponovo smo čekali nekih 20-ak minuta na pravu priliku. Musa je pogodio stativu, a minut kasnije, u 75. isti igrač je postigao drugi pogotak na ovom meču. Sjajno je prošao po lijevoj strani, "riješio" se svakog svog čuvara i zabio za veliku pobjedu Nigerije koja je sada na drugom mjestu tabele i u posljednjem kolu će morati ostati neporaženi protiv Argentine ukoliko žele da prođu dalje. 

Do kraja su još Islanđani promašili penal. Finnbogasona je u petercu oborio Ekong, sudija je otišao da pregleda snimak, a onda je pokazao na bijelu tačku. Loptu je uzeo igrač Evertona Gylfij Sigurdson i promašio cijeli gol. Do kraja utakmice je ostalo 2-0, a Island je ostao bez šanse za prolaz dalje.

(Novi.ba)

Ne propustite