NEVJEROVATNE KORISTI LIMUNA: Ovi recepti će preporoditi vaš organizam!

Zanimljivosti
NEVJEROVATNE KORISTI LIMUNA: Ovi recepti će preporoditi vaš organizam!
.

Ako mislite da su limuni samo dobri za pite od limuna i osvježavajuća pića, onda će vas ovaj članak navesti na razmišljanje. Ukusno voće može biti daleko korisnije nego što ste mogli zamisliti.

limun

Ovo su samo neke od prednosti limuna.

Pijte vodu s limunom kako biste izgubili težinu.

limun1

Vitamin C je hranjiva tvar koja se dokazala efikasnom u snižavanju razine kortizola, hormona stresa koji uzrokuje osjećaj da ste gladni i pohranu masti.

 Nijedna pojedinačna hrana ili napitak neće dovesti do značajne količine gubitka tjelesne težine sama za sebe. Međutim, možete jesti određenu hranu ili piti pića koja bi mogla biti korisna za poboljšanje rezultata mršavljenja kada odlučite krenuti sa zdravijim načinom života.

voda-sa-limunom

Osim toga, ako pijete vodu s limunom umjesto pića koja imaju više kalorija poput kafe sa šećerom ili voćnih sokova, to će sigurno doprinjeti vašem izgledu. Dok 330 ml (limenka) Coca-Cole ima 140 kalorija, sok od limuna pomiješan s vodom ima 0 kalorija, i stoga vam može pomoći da izgubite težinu.

Sok od limuna za detoksiju jetre

limun2

Piti vodu s limunom je sjajan način da započnete jednostavan detox vašeg tijela i poboljšati rad probavnog sustava. Pektin u limun pomaže da se emulgiraju ulja i ukloni otpad iz crijeva. Kolin u lecitinu i ulja u kori citrusa pomažu detoksikaciji jetre i time omogućuju da ona učinkovitije radi. Lecitin dovodi do povećanja raspadanja, apsorpcije masti i probave masti.

Evo jednostavnog, ali djelotvornog pića koje možete napraviti kod kuće:

1 cijeli limun (isijecite na komade zajedno s korom);

½ šalice vode;

1 žličica lecitina (ili jedno sirovo jaje);

2-3 žličice sirovg kokosovog maslaca ili ekstra djevičanskog maslinovog ulja;

1 kapsula vitamina E;

1 grumen svježeg đumbira ( odnosno sok iscijeđen iz njega)

limun

Pomiješajte sve sastojke i miješajte jednu minutu.

Stavite piće u hladnjak i potrudite se da ga popijete sljedeći dan. Za najbolje rezultate, popijte pola mješavine prije doručka.

Ne propustite