DAČIĆ: ‘Kosovo može samo sanjati da će postati dio međunarodnih organizacija’

Region
DAČIĆ: ‘Kosovo može samo sanjati da će postati dio međunarodnih organizacija’
.

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić najavio je u petak mogućnost da još desetak država promijeni stajalište o državnosti Kosova i povuče odluku o priznanju samoproglašene kosovske neovisnosti kako Liberija prošli tjedan, a što je kosovski ministar nazvao lažnom viješću službenog Beograda.

Barem desetak država trenutno važe stav o KiM (Kosovo i Metohija). Mnogo je zemalja priznalo Kosovo ne raspolažući pravim informacijama, i sada, kad vide kako zaista stoje stvari, preispituju odluke. Zato imamo razloga vjerovati da će broj pasti ispod 100, a tada tzv. Kosovo može samo sanjati da će postati dio međunarodnih organizacija”, izjavio je Dačić za beogradske Večernje novosti.

Dačić je rekao da je prošlotjedno povlačenje Liberije s popisa država koje su priznale Kosovo “samo jedno u nizu”. S druge strane, kosovski šef diplomacije Bedhjet Pacoli ustvrdio je da Liberija nije povukla priznanje neovisnosti Kosova i poručio kako “srpski mediji šire lažne vijesti”.

Upravo sam razgovarao sa Vladom Liberije i potvrdili su mi da Liberija nije povukla priznanje Kosova. Vijesti i nota koju šire srpski mediji su lažne i dio pokušaja ministra vanjskih poslova Ivice Dačića da širi lažne vijesti”, napisao je Pacoli na svom Twitter profilu.

 

Ne propustite