NAKON SRBIJE I HRVATSKE NEVRIJEME STIGLO I U BiH: Ulice poplavljene, kolaps u saobraćaju

Bosna i Hercegovina
NAKON SRBIJE I HRVATSKE NEVRIJEME STIGLO I U BiH: Ulice poplavljene, kolaps u saobraćaju
.

Nakon Srbije i Hrvatske nevrijeme je pogodilo i našu zemlju. 

Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom zahvatilo je veći dio Bosne.

grom

Zbog nevremena koje je zahvatilo Sarajevo, brojne ulice su poplavljene, zbog čega je nastao kolaps u saobraćaju u nekim dijelovima grada.

kisa1

Kako je saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda sutra se u jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimično može pasti kiše i uglavnom prohladno. U Sarajevu u jutarnjim satima umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 12 do 18, a najviša dnevna od 19 do 24, na jugu od 23 do 26 stepeni.

U nedjelju u jutarnjim satima bit će prohladno i u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje. Prema kraju dana slaba kiša ili pljusak su mogući ponegdje u Krajini, Posavini i u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 13 do 18, a najviša dnevna od 19 do 24, na jugu od 24 do 28 stepeni.

kisa3

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Padavine, uglavnom, u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni.

U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima na sjeveru, bez padavina. Tokom dana, u cijeloj zemlji nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni.

Ne propustite