OVA ŽENA IZGLEDA NORMALNO NA PRVI POGLED: Ali kada vidite donji dio tijela, nećete vjerovati svojim očima

Kiosk
OVA ŽENA IZGLEDA NORMALNO NA PRVI POGLED: Ali kada vidite donji dio tijela, nećete vjerovati svojim očima
.

Cathie Jung (80) ušla je u Guinessovu knjigu rekorda zbog njenog jako neobičnog hobija. 

Sve je počelo sa njenom ljubavlju prema viktorijanskoj odjeći i korzetima. 

Pomoću svog muža Boba, 1986. godine odlučila je da smanji obim svog struka. 

“Živjeli smo u maloj zajednici na istočnoj obali SAD-a, gdje je nošnja uskih korzeta bila dosta nepoznata. Tek nakon našeg putovanja i nakon što smo upoznali ljude koji to nose, shvatili smo da je to zapravo normalno.” rekla je Cathie.

zena1

Obim njenog struka je prvobitno bio 66cm. Kako bi ga smanjila, počela je nositi uske korzete tijekom dana. Korzeti prekrivaju struk i uvlače ga ovisno o tome koliko je korzet stegnut.

Godinu za godinom njen struk se postepeno smanjivao. Njen muž Bob, koji je fizioterapeut, potrudio se da provjeri da li ovaj postupak šteti njenom zdravlju i njenim organima. Kako on tvrdi, organi se zaista ne pomjeraju puno te je dosta slično kao kada je osoba trudna.

zena2

Cathie trenutno nosi korzet 24 sata dnevno. Nakon čak 35 godina njen obim struka je spao na čak 38cm! Za njen trud, dobila je nagradu za “najmanji struk kod žive osobe”. Ovaj stil života ostavio deformisano tijelo, ali ona i njen muž su jako sretni sa time. Nažalost jedna od njenih kćerki nije zadovoljna njenim izgledom. 

zena3

Iako to mnogi ne razumiju, to je ono što nju i njenog muža čini sretnima. Jako su ponosni njenim strukom, čak iako on ometa normalan život.

Pogledajte ovu nevjerovatnu priču u nastavku. 

 

 

 

Ne propustite