METEOROLOZI U SRBIJI IZDALI HITNO UPOZORENJE: Narednih sat vremena ne izlazite ako ne morate, U GLAVNOM GRADU KAO DA JE NOĆ!

Region
METEOROLOZI U SRBIJI IZDALI HITNO UPOZORENJE: Narednih sat vremena ne izlazite ako ne morate, U GLAVNOM GRADU KAO DA JE NOĆ!
.

Meteorolozi RHMZ objavili su hitno upozorenje zbog nevremena u Beogradu i Šumadiji.

"U narednom času na području Beograda, na potezu od Beograda do Zrenjanina i na sjeveru Šumadije jaki pljuskovi, grmljavina i ponegdje grad sa količinom padavina od 20 do 30 mm i sa tendencijom premeštanja ka Pomoravlju i dalje na jug i istok Banata", stoji u hitnom upozorenju koje je na snazi od 9.50 do 10.50.

1530299-rhmzs-ff

Beograđani su kazali kako se u glavnom gradu "smračilo kao da je pala noć". kiša praćena grmljavinom već je jutros pala i izazvala kolaps u saobraćaju u glavnom gradu.

Na teritoriji cijele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, grmljavine i olujnog vjetra. 

Naoblačenje koje će u jutarnjim satima, uslijed premještanja hladnog fronta preko područja Srbije, zahvatiti sjeverne i zapadne krajeve, tokom prijepodneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predjele, uslovljavajući kišu, pljuskove, grmljavinu, osetan pad temperature kao i jak, povremeno olujni, sjeverozapadni vetar.

Ne propustite