TRBUŠNJACI U REKORDNOM ROKU: Ove dvije vježbe će vam to omogućiti!

Praktična žena
TRBUŠNJACI U REKORDNOM ROKU: Ove dvije vježbe će vam to omogućiti!
.

Potrebno je malo više napora da održite ravnotežu, ali su zato rezultati fantastični i veoma brzi.

Zašto biste stomačne mišiće trenirali odvojeno, kada možete u isto vrijeme da vježbate i noge?

Treba samo da znate kako da iskombinujete nekoliko najmoćnijih poteza u jedan! Najfunkcionalniji pokreti donjeg dijela tijela su čučnjevi, iskorak i potisak. Kada ih uklopite u jednu vježbu, potrebno je malo više napora da održite ravnotežu, ali su zato rezultati fantastični i veoma brzi!

stomak

Postoje dva načina da ovo izvedete, pa vi izaberite onaj koji vam više odgovara:

1. Iskorak sa tegom

Uzmite teg u lijevu ruku, savijte u laktu tako da vam teg dođe uz lijevo rame. Iskoračite naprijed lijevim stopalom i čučnite tako da vam lijeva noga bude savijena u kolenu pod uglom od 90 stepeni. Uradite 10 ponavljanja, pa isto uradite sa desnom rukom i nogom.

cucanj-580x290

2. Čučanj-skok

Stanite u raskoračni stav tako da vam stopala budu u širini ramena, ruke neka budu uz tijelo. Kukove izbacite nazad, savijte koljena i spustite se u čučanj tako da vam gornji dio butina bude paralelan sa podom. Ruke ispružite ispred sebe tako da budu paralelne sa podom, napravite sekund pauze, a zatim skočite što više možete, dok u isto vrijeme ruke zabacujete iza. Uradite bar 10 ponavljanja.

vjezbanje

Koja od ove dvije vježbe je bolja?

Iskorak aktivira bukvalno svaki dio nogu, ali i zadnjicu. Kada se izvodi sa tegovima u rukama, uključuju se i kukovi, kosi i donji trbušni mišići.

Sa druge strane, čučanj sa skokom gađa gotovo iste mišiće, ali i gradi snagu zahvaljujući skoku, kao i stomačne mišiće koji jačaju sa svakim skokom i naporom za održavanje ravnoteže.

stomak3

Iako obe vježbe sjajno i brzo oblikuju mišiće nogu i stomaka, ipak je iskorak sa tegovm malo efikasniji.

''Iskorak sa tegom pobjeđuje za nijansu, jer stvara jači pritisak na mišiće u odnosu na čučanj sa skokom. Sa iskorakom ćete dobiti i jače i dugotrajnije benefite kada je u pitanju donji dio tijela'', kaže Darin Halslender, lični instruktor i vlasnica fitnes centra u Čikagu.

Ipak, Darin preporučuje da, ako možete, za najbolje rezultate radite obje vježbe.

''Tako ćete izvući najbolje od najboljeg'', savjetuje Darin.

stomak1

Ne propustite