Vatreni razbili Messija i društvo, Gaučosi pred ispadanjem

Fudbal
Vatreni razbili Messija i društvo, Gaučosi pred ispadanjem
.

Hrvatska je večeras potpuno zasluženo s 3:0 savladala Argentinu i tako Gaučose skoro pa poslala kući s Mundijala. Vatreni su očitali pravu lekciju Gaučosima i Messiju, koji je i večeras bio skoro pa neprimjetan. Sada više ništa ne ovisi o Argentini, već isključivo od sutrašnjeg duela Islanda i Nigerije.

Iako je prvih nekoliko minuta Hrvatska izgledala sterilno, odlična duga lopta u petoj minuti igre stavlja Perišića u vrhunsku poziciju koju hrvatski napadač zamalo pretvara u pogodak, no udarac mu je odbranio Caballero ! U 12. minuti susreta ubačaj Pereza za Messija mogao je dovesti albiceleste u vodstvo, no Messi je bio kratak, a niti minutu kasnije Meza je zamalo došao do pogotka, no Lovren izvrsno blokira udarac u posljednji trenutak!

Brozović u 21. minuti pokušava doći do pogotka udarcem iz daljine, no udarac mu blokira Tagliafico, a Argentinci ekspresno uzvraćaju te Acuna upućuje loptu koja pogađa gornju stranu prečke. Potom je Perez došao do lopte u vrlo opasnoj poziciji, no promašio je prazan gol!

Vrsaljko u 33. minuti upućuje ubačaj u argentinski šesnaesterac, no Mandžukić promašuje zicer glavom! Za kraj poluvremena Modrić dovodi Rebića u vrhunsku poziciju, no 24-godišnji napadač zapinje te se argentinski braniči uspijevaju vratiti u odbranu nakon čega Rebić loptu šalje daleko preko gola, te se na predah odlazi bez golova.

Hrvatska je u prvom poluvremenu vrhunski izolirala dvije udarne igle albicelestea, Messija i Aguera, a to se vidi i u broju njihovih dodira. Navedeni dvojac imao je najmanje dodira od svih Argentinskih igrača, Messi je loptu taknuo dvadeset puta, a Aguero tek sedam.

U 51. minuti susreta Rebić povlači odličan kontranapad, riješava se prvog igrača no s leđa ga oštrim prekršajem zaustavlja Mercado koji je kažnjen samo žutim kartonom. Već dvije minute kasnije Argentina odgovara, u dobroj se prilici našao Sergio Aguero no Subašić brani.

Potom Rebić donosi vodstvo Hrvatskoj. Kardinalna greška Caballera donosi Rebiću savršenu šansu, a on dovodi Hrvatsku u vodstvo! 1:0! Tek nekoliko minuta nakon Hrvatska opet ima dobru priliku nakon ubačaja, no lopta odlazi u gol-aut, a pogodak je izazvao brzu reakciju Sampaolija, odmah su iz igre izvedeni Aguero i Salvio, a zamijenili su ih Pavon i Higuain, dok je i hrvatski junak Rebić napustio teren zbog grčeva, a zamijenio ga je Kramarić.

Argentina zamalo uzvraća udarac u 64. minuti, no Subašić vrhunskom reakcijom brani udarac Meze, a onda Rakitić blokira Messijev pokušaj. Tri minute kasnije malo je falilo do hrvatskog vodstva 2:0, Mandžukić je zamalo došao do pogotka, no lopta odlazi pored gola.

Vrijeme teče za Sampaolija koji pokušava svakako uhvatiti zaostatak te uvodi još jednog odličnog napadačkog igrača - Paula Dybalu, a napadač Juventusa svoju prisutnost pokazuje gotovo odmah nakon ulaska, iz opasne pozicije puca, ali njegov udarac je otišao previsoko.

U 73. minuti ponovo vatreni kuhaju u argentinskom šesnaestercu, no nakon previše kompliciranja Kramarića lopta završava kod gauča. Četiri minute kasnije Rakitić gotovo minutu provodi u ležećem položaju, no sudac kao niti argentinski igrači koji su imali loptu ne zaustavljaju igru, nakon čega Zlatko Dalić ulazi u teren i tjera Irmatova na prekid igre, a Rakitić se nasreću ubrzo vraća u igru te odmah prijeti argentinskim vratima, no udarac blokira Mercado.

Potom je uslijedio i prekrasan pogodak Modrića za 2:0. Kapiten vatrenih šutirao je majstorski iz daljine u 80. minuti te stvara nedostižan zaostatak za Sampaolijevu momčad. Argentina se potom pokušava vratiti, Higuain puca iz daljine, no presporu loptu mirno grabi Subašić te vraća posjed Hrvatskoj. Ponovo je nastradao i Rakitić, kojeg Otamendi pogađa loptom, a zamalo i kopačkom u glavu, no sudac pokazuje samo žuti karton te daje Rakitiću slobodan udarac koji pogađa gredu i zamalo donosi 3:0 Hrvatskoj u 87. minuti!

U 90. minuti umalo je Argentina smanjila zaostastak, ali tu je Domagoj Vida koji izvrsnom reakcijom blokira udarac, a Hrvatska odmah uzvraća! Vatreni su osramotili argentinsku odbranu, Rakitić ostaje sam pred golom te donosi konačnih 3:0!

(Novi.ba)

Ne propustite