Za Hrvatsku podignut stupanj uzbune: Nevrijeme počinje već kasno večeras

Region
 Za Hrvatsku podignut stupanj uzbune: Nevrijeme počinje već kasno večeras
.

Meteorolozi  Državnog hidrometeorološkog zavoda danas su izdali nova upozorenja višeg stupnja zbog munjevitog nevremena koje bi trebalo zahvatiti veći dio Hrvatske tokom petka.

Prema najnovijoj prognozi, jače naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu može se očekivati već u noći s petka na subotu.

nevrijeme

Već u noći i ujutro jače naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu zahvatit će zapadne predjele, a do sredine dana proširit se na veći dio zemlje. Poslijepodne i prema kraju dana sa sjevera postupni prestanak kiše i djelomično razvedravanje, a pljuskova i grmljavine bit će još uglavnom u Dalmaciji.

hr

Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i prolazno olujnim vjetrom očekuje se ponajprije u središnjim i gorskim krajevima te na sjevernom Jadranu. Zapuhat će umjeren, na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

munjeee123rfkisa

 Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna. Temperatura zraka između 15 i 20, na sjevernom Jadranu oko 22, a prema kraju dana u osjetnom padu. U Dalmaciji temperatura od 22 do 27 °C, saopćeno je.

kisan

 

Ne propustite