Nikada ih više nećete baciti: Evo što su zapravo ružne niti s banane

Zanimljivosti
Nikada ih više nećete baciti: Evo što su zapravo ružne niti s banane
.

Većina ljudi niti s banane guli zajedno s korom, no to uistinu ne morate činiti jer su one potpuno jestive, a uz to i zdrave.

a

Banane spadaju među najpopularnije voće, a i oni koji nisu veliki ljubitelji voća bananu će pojesti. No postoji i dio banane koji je mrzak većini, svojevrsne niti koje gulimo i bacamo. No znate li što su zapravo te niti i radimo li dobro time što ih bacamo?

a2


Osim kore, dio banane koji većina nas baca su niti neprivlačne za jesti. Te su niti zapravo vlaknasta tkiva koja imaju važnu ulogu u rastu biljke, odnosno neophodne su za pravilnu preraspodjelu hranjivih tvari u biljci.

a5
Banane spadaju među najpopularnije voće pa i oni koji nisu veliki ljubitelji voća, bananu će pojesti

Osim što su vrlo korisne, potpuno su i jestive, napominje Nicholas D. Gillitt, sturčnjak za anorgansku kemiju i direktor instituta Dole Nutrition Institute.

a33
Iako sadrže razne hranjive tvari, dodaje Gillitt, banane sadrže premalo ovih vlaknastih snopova, pa njihovom konzumacijom zapravo i nemamo neku preveliku korist, odnosno hranjivost banane ista je bez obzira na to pojedete li neprivlačne niti ili ne. Doznajte i zašto banane nije dobro jesti za doručak.

Ne propustite