Danska i Australija podijelili bodove

Fudbal
Danska i Australija podijelili bodove
.

U prvoj utakmici današnjeg programa Mundijala u Rusiji remizirali su selekcije Danske i Australije. Bilo je 1-1, a oba pogotka smo vidjeli u prvom poluvremenu utakmice. Strijelac za Dansku bio je Eriksen u 7. minuti, a za Australce je pogodio Jedinak iz penala u 38. Sada su na čelu grupe Danci koji imaju četiri boda, jedan više od Francuska koja svoj meč igra nešto kasnije.

Danci su od samog početka bili bolji rival, a gol su zabili već u sedmoj minuti. Njihov ponajbolji igrač Christian Eriksen nakon sjajne kombinacije njega i Jorgensena. Ponovo su Danci držali loptu u svom, a Australci su iz jednog od rijetkih "pohoda" ka golu Danaca stigli do penala.

b0cb324269c1cc9d482a

Tačnije, sudija je uz pomoć VAR-a dosudio penal Australiji. Nakon kornera igrač Danske Poulsen je blokirao jedan šut rukom. Igrači Australije su tražili penal, ali sudija je samo odmahnuo rukama pokazavši da se igra nastavi. Nakon nekoliko minuta dobio je asistenciju VAR-a da je trebao dosuditi penal. Na koncu je otišao da pregleda snimak i na kraju je dosudio najstrožiju kaznu. Penal je u gol pretvorio Mile Jedinak, postavivši tako konačan rezultat utakmice.

Do kraja su Danci pokušali u par navrata da dođu do novog vodstva, ali to im nije pošlo za rukom. Utakmica je završena rezultatom 1-1. Danska sada ima četiri boda i bar za sada se nalazi na prvom mjestu grupe. Utakmicu manje i bod manje imaju Francuzi koji u 17 sati igraju protiv fenjeraša Perua koji je bez bodova. Australiji je ovo danas prvi bod na Mundijalu.

(Novi.ba)

Ne propustite