DOBRE PRIČE: Nagrađeni najbolji učenici općine Srebrenica

Bosna i Hercegovina
DOBRE PRIČE: Nagrađeni najbolji učenici općine Srebrenica
.

Čelnici Općine Srebrenica upriličili su danas prijem za najbolje učenike srednje i osnovnih školа s područja te općine.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić nagradio je dvadeset sedam učenika novčanom nagradom u iznosu od po 100 KM za postignut uspjeh u školovanju, izrazivši zahvalnost učenicima i profesorima što šalju pozitivne priče iz Srebrenice.

- Učenici se uklapaju u priču da Srebrenica bude jedna od najljepših u regiji koja šalje poruke mira i ljubavi, iz mjesta gdje žive zajedno Srbi i Bošnjaci. U skladu s mogućnostima novčani iznos uručen je učenicima kao pokazatelj da neko prati njihov uspjeh i da ih cijeni – rekao je Grujičić.

On je učenicima poželio mnogo uspjeha u daljem školovanju, piše Fena. 

Zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković kaže da ta općina izdvaja značajan iznos sredstava za obrazovanje.

- Imao sam priliku da upoznam učenike koji su završili školu u Srebrenici i otišli van Srebrenice. Stečeno obrazovanje u Srebrenici je na visokom nivou i učenici su pokazali izuzetne rezultate u daljem školovanju. Čestitam vam na postignutom uspjehu s žaljem da bolje rezultate ostvarujete u daljem školovanju – poručio je Alivuković.

Direktor Srednjoškolskog centra Srebrenica Momčilo Cijetinović kazao je da su učenici ove škole zabilježili ove godine najznačajnije uspjehe u historiji.

Na današnjem prijemu bili su prisutni direktori osnovne i srednje škole Dragi Jovanović i Momčilo Cvijetinović te direktorica osnovne škole "Kosta Todorović“ iz Skelana Sanja Močević.

Ne propustite