UZ POMOĆ VARA: Španija minimalno protiv Irana

Fudbal
UZ POMOĆ VARA: Španija minimalno protiv Irana
.

Španija je blijedom igrom uspjela da opravda ulogu favorita u meču sa Iranom. Pobjedom rezultatom 1-0 Španci su se izjednačili na prvom mjestu sa reprezentacijom Portugala koja također ima četiri boda. Strijelac jedinog gola bio je Diego Costa.

Španci su, kao što se i očekivalo, imali veći posjed tokom cijelog meča. Nije im bilo teško da nametnu svoj ritam, ali svojom igrom nisu baš napravili ogromnu razliku. Iranci su bili tvrd orah, a "Furija" je u jednom trenutku imala 86% posjeda lopte u svojim nogama. Na prvu priliku čekalo se do 26. minuta kada David Silva šutirao iz slobodnog udarca, lopta je zakačila nekog u živom zidu, ali golman Irana Beiranvanda bio je na visini zadatka.

U zadnjoj minuti poluvremena Španci su imali odličnu priliku. Izigrali su odbranu Irana, ali falila je završnica. Tako da se na odmor otišlo sa nulom na obje strane. U nastavku su Španci prebacili u veću brzinu, odmah su zaprijetili i postigli pogotak. U 54. minuti Iniesta je onako kako on zna pronašao Costu u šesnaestercu protivnika, a ovaj je uspio da zabije novi pogodak na Mundijalu.

11aea2f0feab18566119

Deset minuta kasnije Iranci su izjednačili, ali gol je bio poništen. Tačnije, sudija je na asistenciju VAR-a poništio pogodak jer se jedan od igrača našao u nedozvoljenoj pozicji. Iranci su gotovo minutu slavili pogotak, a onda je sudija poništio gol i na semaforu je ostalo 1-0.

U 82. minuti Iran je imao još jednu priliku, ali nije bilo dovoljno da se savlada De Gea. Inače, selekcija Irana tokom cijele utakmice nije uspjela da uputi udarac u okvir gola španskog čuvara mreže. Do kraja je ostalo 1-0. Inače, Iran ima šansu da prođe dalje. Pošto su u prvom meču savladali Maroko, za prolaz će im biti potrebna pobjeda protiv prvaka Europe Portugala.

(Novi.ba)

Ne propustite